Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Escac i mat…?


Araceli Bruch


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2005
Format:  
15 x 21
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
100
ISBN:  
8496366707
Preu:  
12 €
Stock:  
No disponible


Diu Rosa-Victoria Gras al proleg de l’obra: L’obra dramatúrgica d’Araceli Bruch s’ha centrat, anteriorment, en figures com la de Lou Andreas-Salomé, representativa dels criteris més lliures i intel·lectualment avançats dels inicis del segle XX. En l’obra present, Araceli ens ofereix el tractament d’un tema molest, sempre molest per més que diguin, el de la violencia contra les dones que pot menar a la mort. L’ambit on es produeix sol ser aparentment normal, confortable, modern, i s’hi acceptem idees innovadores, si n’excloem aquell racó mental on continua havent discriminació, en graus diversos, és clar; potser molt ben soterrada. Tractar un tema dur, que es presta a l’adoctrinament i a la pesantor amb humor és un encert molt rar. L’humor, la fina ironia, en aquesta obra no hi apareixen superficialment, sinó generats pels contrastos en la manera de fer dels personatges, per les situacions més o menys paradoxals que rauen en la substancia del contingut de l’obra.
Araceli Bruch
Araceli Bruch Pla (Manlleu-1953). Llicenciada en Historia de l’Art (UB), estudia Art Dramatic i Filologia Catalana. Actriu, directora i dramaturga, ha desenvolupat iniciatives artístiques per impulsar textos i estetiques de genere, com la creació de la Companyia Bruixes de Dol (1979) i els Cicles de Cartografies del desig (1997-1998-2001) —el darrer seleccionat per la UE, con a Programa Europeu «Cultura 2000». Professora de dicció i locució, imparteix cursos i seminaris des de 1983.
És autora de Re-clams (Entreacte-1997) i de les dramatúrgies La Nit de Carnaval de Katarina Blum (Assaig de Teatre 2000) i La sala de les Nines (Assaig de teatre 2001). Ha impulsat els llibres Cartografies del Desig (1998) dels quals és coatora i escriu articles per revistes con Entreacte, Rels i Dones, entre d’altres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici