Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   A peu per la tardor i l’hivern
26 passejades i excursions pels Paisos Catalans

Ernest Costa


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
6
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2006
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
160
ISBN:  
8496366839
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Entre els anys 1999 i 2003 des de El matí de Catalunya Radio s’emeté setmanalment l’espai «Paisatges al Punt». En cada un d’ells es parlava d’un dels incalculables canvis que a cada moment efecten al paisatge, ja sigui per l’acció de la naturalesa o de l’home. És a dir, canvis produits per la presencia de boires, per la floració de les peonies, per la sega dels cereals, per l’acoloridament tardoral dels roures, o perque les cabres salvatges es deixen veure. Tan se val. També, en cada «Paisatges al Punt» es proposava anar a un lloc adient on coneixer els canvis que s’havien exposat. A vegades s’anava a peu, a vegades en cotxe.
Al seu moment tota aquesta informació es publica a les pagines d’El Periódico i de l’Avui. Ara, gran part dels recorreguts a peu corresponents a la tardor i a l’hivern, s’apleguen en aquest volum i s’acompanyen de fotografies en color. Properament sortira un altre volum referit a la primavera i a l’estiu.
Ernest Costa
ERNEST COSTA I SAVOIA (BESCANÓ, 1940)
Els records més antics que conserva tenen a veure amb la sentor dels pollancres, amb el xipolleig dins l’aigua o amb la fredor de la neu. Tot un presagi de cap on apuntarien amb més claredat els seus sentits i de la passió que aviat tindria per practicar un excursionisme obert a totes les eventualitats, sense l’esclavatge d’horaris ni de recorreguts ferriament establerts.
De l’any 1967 ença intervé en la realització d’una trentena de muntatges audiovisuals. Els darrers han estat Un país per descobrir (2007) i De l’aigua al sequer (2009). L’any 1987 presenta el primer llibre, Viatges amb els pastors transhumants. A part de la col·lecció de guies A Espaiet, Arola Editors li ha publicat A peu per la tardor i l’hivern (2006) i A peu per la primavera i l’estiu (2007). Darrerament ha participat en l’obra col·lectiva Oficis i feines d’abans, Pla de l’Estany (2010) i ha fet les fotografies d’Alinya, muntanya viva (2012). El 2008 se li lliura el VII Premi Flama de la Llengua i el 2011 se l’ha reconegut amb el Premi APPEC. Des de 1963 és membre del Centre Excursionista de Catalunya.
Ha col·laborat a Descobrir Catalunya, el Temps, Presencia, Avui, el Periódico, Compartir, Muntanya, El Pla de l’Estany, les Garrotxes, Alberes, Catalunya Radio, TV2, etc.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici