Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Transbord


J. M. Calleja


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
23
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
febrer 2006
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Color
Pàgines:  
96
ISBN:  
8496366855
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre, d’una algebra ordenativa i pitagorica, consta de tres parts alquímicament concebudes amb objectivitat i rigor.
Perfecta estructuració que construeix un cosmos ordenat, pero que també permet, a més de la lectura seqüencial i interrelacionada, la independencia de les obres. La primera part, Fuga de vocals, són fugues vocaliques construides per poemes rotunds, senzills, de nítida resolució iconica; la segona part, Habitacles, ens mostra diferents habitacles de l’ésser huma: sexe, submissió, cossos, enfrontaments, política, economia... La realitat és també laberint, confl icte, violencia, autodestrucció.
La tercera part, Vent de pon(en)t, amb el seu joc conceptual i fonic inclos, ens porta a la tragedia de viure: tots els poemes fan referencia,
d´una manera o altra, a la mort.
J. M. Calleja imanta les seves creacions amb un sentit líric de les coses, amb un ale platonic i numeric, amb l´algebra d´un món de símbols, al∙legories i correspondencies que van d´allo que és conegut a allo que és desconegut, d´allo que és real a allo que és imaginari, d´allo que és ple a allo que és buit, del temps a l´espai. Concepte i emoció, objecte i energia són indissociables. El silenci és so. El lector és espectador.



J. M. Calleja
Poeta visual i performer nascut a Mataró (Barcelona) l’any 1952. Provinent del món de la imatge (fotografi a-cinema), ha realitzat diferents films experimentals (s. 8mm) durant els anys 1976-81. Ha estat coordinador de diferents encontres i trobades que han quedat reflectides en llibres i catalegs. Algunes de les seves creacions s’inclouen en varies antologies de poesia visual i experimental. Ha participat activament en diferents trobades i exposicions tant nacionals com estrangeres de poesia experimental i visual, ha publicat en nombroses revistes de poesia i ha realitzat instal∙lacions i performances a Mataró, Madrid, Barcelona, Mexic D. F., Lleida, Girona, Barcelona, Alacant, Vitoria, Girona, Pamplona, Baracaldo, Pontevedra, Torí, Mila, Toulouse, Sao Paulo i Río de Janeiro, entre molts altres llocs.
Transbord és el seu tretze llibre de poesia publicat.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici