Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Tinet historia


Cinta S. Bellmunt


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
febrer 2006
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
224
ISBN:  
8496366952
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Quan practicament ningú sabia ben bé que era Internet, un petit grup d’amics vinculats a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, coneixedors de l’existencia d’aquesta tecnologia i conscients del que podia representar en les nostres vides, va treballar fermament perque aquesta eina estigués ben aviat a l’abast dels ciutadans. Les bases del projecte Tecla van madurar i van prendre forma en les jornades Univerciutat. Així, l’octubre de 1995 naixia TINET (Tarragona Internet) amb el suport de l’Ajuntament tarragoní. Era la primera xarxa ciutadana d’Internet a l’Estat espanyol i de les tres primeres d’Europa. Una revolució cosmopolita arribava a Tarragona en un moment en que les línies per connectar-se a la xarxa eren caríssimes i només podia fer-se a través dels escassos proveidors privats. Els ciutadans van fer seva aquesta xarxa i el creixement inicial va ser exponencial, fet que va afavorir la primera edició del Premi de Narrativa Curta TINET.
TINET es convertia així en una referencia clau en la historia d’Internet, primer per donar connexió i ara, un cop superat aquest primer repte, per facilitar eines de desenvolupament propi perque tothom que ho vulgui comparteixi coneixements i aporti continguts al nou portal de TINET, integrant el seu bloc, la seva web i les seves activitats a l’agenda o al diari digital, entre altres possibilitats. TINET és un servei públic i, des del 2000, en té cura l’Organisme Autonom per a la Societat de la Informació (OASI) de la Diputació de Tarragona, que s’ha afegit al caliu que li donen els més de vint mil tinetaires actuals, que s’han mostrat entusiasmats per TINET des dels inicis. A més, la trajectoria de TINET ha estat apadrinada sovint per personatges com Vinton G. Cerf, un dels pares d’Internet, que n’ha evidenciat el suport amb la seva presencia a Tarragona. L’exit d’aquesta xarxa singular, després de deu anys de vida intensa, ha propiciat l’elaboració del llibre que teniu a les mans, que vol ser una cronica historica per recordar i no oblidar i, també, una cronica didactica per compartir una magnífica experiencia de coneixement.
Cinta S. Bellmunt
Periodista i escriptora, va arribar a Tarragona l’any 1986 per fer practiques durant un mes al Diari. Durant aquests 20 anys ha realitzat tasques periodístiques en diversos mitjans o fent de corresponsal. És una tot terreny i se l’ha vist en premsa escrita, radio, televisió i internet. Des del 1997 treballa al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la URV. És alumna del Master Europeu d’Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana que imparteix aquesta Universitat, on col·labora amb l’equip d’Eudald Carbonell, Premi Príncep d’Astúries d’investigació científi ca i tecnica (1997), en la redacció d’articles sobres les investigacions que desenvolupen. Ha publicat els llibres: Darrere el micro. 69 anys de radio a Tarragona, els somnis de l’evolució —comparteix coautoria amb Eudald Carbonell—, Premi Ones Mediterrania. 10 anys aplaudint el medi ambient i la solidaritat i Lluís Llach, el noi de Cal Vall. Un viatge pel seu món a Porrera, juntament amb Josep R. Grau.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici