Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Gourmand 2020
Guia de restaurants i hotels de Catalunya Andorra, i altres llocs d'interès

Felix Llovell
Ramon Segú


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Desembre 20199
Format:  
115 x 200
Tintes:  
Color
Pàgines:  
274
ISBN:  
978-84-121073-4-0
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Ja tenim una nova edició -vint-i-vuit- de la Guia Elecció Gourmand, la corres­ponent a l'any 2020. Des de l'any 1992 es publica anualment, per iniciativa de l'Associació Costa Daurada Gastronòmica i Turística, sota la direcció i realització de Fèlix Llovell i de Ramon Segú, i, des del 2008, amb l'edició d'Arola Editors. La Guia continua tenint el mateix objectiu: publicar un manejable i útil volum anual que reculli en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats i amb tota la informació actualitzada que es pot necessitar. I des de l'edició de 1997 s'inclouen també una selecció acurada de restaurants i d'hotels d'altres llocs d'interès gastronòmic i turístic de la resta d'Espanya i de les zones més turístiques de França, Mònaco i Alemanya. En total, aquest volum aporta informació d'uns 600 establiments que interessen al gourmand. Els restaurants d'Andorra i Catalunya s'han puntuat sobre 10, després fer-ne la corresponent visita, així com les opinions que ens remeten els lectors. PQ (Pendent de Qualificació) s'aplica si, per canvi de xef o recent inauguració, l'establiment no s'ha pogut visitar abans de tancar l'edició. El criteri fonamental de la valoració establerta en aquesta edició de la guia és el següent: cuina, màxim 6 punts (producte, elaboració, maridatge de sabors, creativitat, textures, presentació i relació qualitat/preu); celler, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts. La màxima puntuació, doncs, és de 10 punts. La guia només inclou els que assoleixen 5 o més punts. En el cas dels hotels, s'indica la categoria, expressada en estrelles, que els ha estat atorgada per l'Administració. En l'estructura de la guia s'ha seguit el criteri alfabètic, amb preferència, en el cas dels restaurants i dels hotels, per les puntuacions més altes i les categories dels respectius establiments seleccionats. Els preus que s'esmenten són orientatius i sempre s'expressen en euros. En els hotels s'indica el preu de l'habitació doble, només dormir. Quan s'indiquen dos preus, el primer es refereix a la temporada més baixa i el segon a la més alta, tot i que entre tots dos hi poden haver preus intermedis. Des d'aquí, donem les gràcies a tots els que han fet possible la seva realització.
Felix Llovell
Felix Llovell va néixer a Tarragona, el desembre de 1948. És llicenciat en Ciencies Economiques per la Universitat de Barcelona i també en Periodisme i Ciencies de la Informació per la Universitat Autonoma de Barcelona. És membre del Col.legi de Periodistes de Catalunya (Acpetur).
Fou col.laborador del Diario Espanol de Tarragona i corresponsal de premsa del Correo Catalán, Mundo Diario, ABC, La Vanguardia... en la decada dels setanta i començaments dels vuitanta. Poc més tard va començar a dedicar-se al periodisme turístic i gastronomic. A l’any 1985 va crear, juntament amb Ramon Segú, la revista Gastronomía y Turismo, a l’hora que col.laborava en prestigioses guies i revistas, d’aquesta materia, de nivell nacional (Restauradores, Club de Gourmets i la guía Gourmetour). Al 1990, ell i Ramon Segú creen la primera Guia de Restaurants de les comarques tarragonines i de la Costa Daurada, prologada per Carmen Casas.
Dos anys més tard, a 1992, i amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona van iniciar la Guia Gourmand, que anat sortint anualment i que en l’actualitat té 22 edicions.
Durant l’última decada, a més a més d’editar i dirigir la guia i la revista, ha col.laborat periodicament sobre gastronomia i turisme en importants publicacions, com La Voz de la Hostelería y el Turismo, Claxon, El Punt Diari, Indicador de Economía, Notícies TGN, Onda Rambla Punto Radio, i Onda Cero.
Ramon Segú
Reconegut fotograf tarragoní, també exercí l’activitat de fotoperiodista en diferents mitjans informatius, tant en diaris com en revistes. Una tasca que li ha reportat aconseguir un arxiu de milers de fotografies que avui en dia es poden veure en exposicions i en llibres que s’estan editant dedicat a aquest fotograf i periodista. Des de la decada dels 80 inicia l’activitat en el periodisme gastronomic i turístic.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici