Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Poesia escènica XX: Grisa artesania


Joan Brossa
Héctor Mellinas (Ed.)
Carles Rebassa (pròleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
217
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2020
Format:  
165 x 120
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
240
ISBN:  
978-84-121295-9-5
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Les quatre obres que formen aquest volum, La copa del sol i El cap violent (1959), i Plena de pena i El dia del profeta (1961), Joan Brossa les compon a partir d'elements de la vida grisa del seu moment; el seu ús a consciència els converteix en imatges d'alta volada poètica, tot eixamplant la seva realitat i, alhora, els seus signes.
Totes quatre peces tenen en comú una profunda consciència ideològica que el lector haurà de descobrir: l'autor no resol el conflicte que (re)presenta, sinó que demana la implicació del lector a l'hora d'arranjar-lo.
 I és que, talment la tasca del profeta, és feina del poeta promoure la reflexió al voltant d'allò que compartim. Com assegurava a Ricard Huerta anys més tard de les redaccions que ens ocupen: .


Joan Brossa
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és un autor prolífic en tots els generes que practica. Comença la seva trajectoria durant els anys quaranta, de la ma de J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats. Fou cofundador de les revistes Algol (1946-47) i Dau al Set (1948). Malgrat una intensa activitat desplegada des dels seus inicis, no fou fins a l’any 1970 quan comença a ser conegut des del punt de vista literari gracies a la publicació de Poesia Rasa i els volums poetics que el seguiren, i de tota la Poesia escenica (entre 1973 i 1983). En el terreny plastic, la seva obra no comença a difondre’s fins al 1986, data de la primera exposició antologica a la Fundació Miró, Joan Brossa o les paraules són les coses. A partir d’aquest moment Brossa s’imposa com una de les figures cabdals de la literatura i l’art catalans contemporanis.
Tot i que considera el seu teatre com a «poesia», el nombre de peces teatrals escrites és superior al de poemaris: més de tres-centes vint peces, de llargada molt desigual. Se n’hi troben de presidides pel dialeg, d’altres per l’acció, o d’altres pel tema, en que sempre es pot descobrir d’alguna manera el particular «enraonar a partir del silenci» de Brossa.
La present edició vol posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. La intenció és la de fer reviure la poesia escenica de Brossa des de la mateixa concepció que ell en tenia: «jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poetiques».Héctor Mellinas
Carles Rebassa


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici