Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Carme Montoriol
Teatre complet

Carme Montoriol (autora)
Marta Marín-Dòmine (pròleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
13
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Fefrer 2020
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
280
ISBN:  
978-84-121631-1-7
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Carme MONTORIOL, Teatre complet
El teatre de Montoriol representa un agosarament pel que fa a l'elecció temàtica i a la perspectiva que adopta per tractar els temes. Els personatges femenins del teatre de Montoriol van provocar una gran sorpresa, i encara poden provocar-la, per com s'atorguen la capacitat d'elegir: elegir l'objecte d'amor, renunciar a una determinada concepció de la maternitat, etc.

Obres incloses en aquest volum: L’abisme - L’huracà - Avarícia - Tempesta esvaïda - El Castell de la Serp


Carme Montoriol

Carme Montoriol Puig (Barcelona, 1892-1966). Traductora, narradora, pianista, poeta i dramaturga. Poliglota en sis idiomes. Una dels sis alumnes dels primers cursos normatius de Pompeu Fabra. Tradueix de Shakespeare els Sonets (1928) i les obres teatrals Cimbel·lí (1930) i La nit de reis o el que vulgueu (1935). De Pirandello, La vida que et vaig donar. A més de Byron, Milton, Wilde i Kipling, Anatole France i Alexandre Dumas, i versions al francès de Carner, Sagarra i Pujols. D’Upton Sinclair, No passaran! (1937). El 1932 publica Teresa o la vida amorosa d’una dona, novel·la de tall europeu modern en el to i els personatges. Feminista activa, cofunda el Lyceum Club de Barcelona. Participa en la causa republicana de manera encara més ferma en engegar la guerra, a la Institució de les Lletres Catalanes. Publica i estrena quatre obres: L’abismeL’huracàAvarícia i Tempesta esvaïda, opereta. Exili a Lió, d’on torna el 1940 per cuidar la mare.

Marta Marín-Dòmine

Marta Marín-Dòmine és una escriptora catalana i canadenca, realitzadora de documentals i instal·lacions artístiques, traductora i professora de literatura i cultura peninsular espanyola, així com estudis de la memòria a la Universitat Wilfrid Laurier a Ontàrio, Canadà. És també directora del Centre for Memory and Testimony Studies de la mateixa universitat.Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici