Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   ROCKS ON THE ROAD


Ferran Sendra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català, Castellà, Anglès
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
septembre 2020
Format:  
280 x 240
Tintes:  
Color
Pàgines:  
370
ISBN:  
978-84-121631-4-8
Preu:  
40 €
Stock:  
Disponible


El fotògraf Ferran Sendra (Barcelona, 1958) fa quatre dècades que fotografia els concerts de les estrelles del rock, però a Rocks on the Road ha volgut anar més enllà i ens descobreix els llocs i els paisatges que han inspirat grans discos i cançons del rock. Ha recorregut els Estats Units i el Regne Unit per fotografiar, veure i viure totes aquestes cançons que formen part de la banda sonora de la seva vida.
Ferran Sendra s'ha allunyat dels escenaris i ha volgut fer un recorregut vital, un homenatge i un joc, on les fotografies dels concerts perden protagonisme i acompanyen el que, en realitat, ens vol ensenyar.
En el llibre podem veure la Promised Land, el Cadillac Ranch i les Badlans de Bruce Springsteen; el Mississippí de Johnny Winter; el Memphis de B.B. King; el Nashville de Johnny Cash; els lloc de Bob Dylan a Nova York; la Califòrnia dels Eagles; els deserts de Mojave i Death Valley d'U2; les carreteres de Texas de ZZ Top; carrerons on es van inspirar els Clash, David Bowie i Lou Reed, i la presó de Joliet a Illinois dels Blues Brothers. També hi veiem les cases on va viure Jimi Hendrix a Londres i San Francisco; Chet Baker i Wanda Jackson a Oklahoma; Tina Turner a Tennessee; Jerry Garcia a San Francisco; Bruce Springsteen a New Jersey, i Mick Jagger, Keith Richards i Freddie Mercury a Londres; les cases d'infantesa dels quatre Beatles a Liverpool; paisatges mig abandonats al territori de Dr. Feelgood a Canvey Island; les platges de Brighton del Quadrophenia dels Who; un recorregut pel Liverpool dels Beatles amb The Cavern Club, Strawberry Field i Penny Lane; el Dakota Building a Nova York, on va ser assassinat John Lennon; les tombes d'Elvis Presley a Memphis i Jim Morrison a París; llocs de culte a Tennessee com Graceland i Sun Studio; el Woody Guthrie Center a Tulsa; la Highway 61 de Bob Dylan, i el mític Chelsea Hotel de Leonard Cohen a Nova York.
En aquests viatges s'ha anat trobant amb llocs que es van convertir en portades icòniques del rock: la Battersea Station a Londres de la portada de Pink Floyd Animals, L'Hotel California dels Eagles a Beverly Hills, l'edifici de Physical Graffiti de Led Zeppelin a l'East Village, les Marina Towers a Chicago de l'àlbum Yankee Hotel Foxtrot de Wilco, les inacabables carreteres de Utah que van inspirar Bob Seger i Willie Nelson, el Mount Rushmore a Dakota de l'In Rock de Deep Purple, i el mural de Raffaello al Vaticà, que van utilitzar Guns N'Roses per les portades de Use Your Illusion I & II.
Juntament amb aquests llocs, concrets i de referència, també ens trobem els que evoquen les cançons, carreteres perdudes, les males terres de la gran Amèrica, llocs on es van rodar pel.lícules i vídeos emblemàtics, llocs de culte i pelegrinatge, mansions il.lustres, asfalt, deserts, cotxes, trens... Un viatge als escenaris de les cançons, llocs imaginaris i reals al mateix temps per poder ubicar al mapa dels somnis de diverses generacions.
Per complementar les localitzacions que van associades a les fotografies, tant de portades d'àlbums com de referències a les cançons, s'inclouen en aquest llibre enllaços amb codis QR a Spotify.Ferran Sendra


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici