Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La llum i les semences


Raimon Arola


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2020
Format:  
150 x 230
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
978-84-121631-8-6
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


En aquests poemes, Raimon Arola (Tarragona, 1956) proposa arribar als límits del pensament tradicional per deixar fluir les paraules a fi que manifestin la raó poètica, ja que en ella hi ha allò que és propi de l'home. Així, a part del fet estètic, la poesia, per a Arola, és l'eina mitjançant la qual es pot desenvolupar la profunditat de l'experiència d'existir. Amb relació a la poesia d'Arola, Teresa Costa-Gramunt escriu: . En aquest sentit, en aquest poemari podem llegir: . Segons l'autor, doncs, en cadascun de nosaltres rau, oculta, una semença, des d'on ha de germinar la vida espiritual completa: l'única llum. La proposta de Raimon Arola pot semblar agosarada i al límit de l'absurd, però la seva tasca docent durant gairebé quaranta anys a la Universitat de Barcelona i els diferents assaigs que ha escrit avalen la seva reflexió a partir de la creació poètica.
Raimon Arola
RAIMON AROLA. Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autonoma de Barcelona, ha impartit les assignatures de ‘Simbologia’ i ‘Iconologia’a la facultat de Belles Artes de la Universitat de Barcelona (1982-2018). 

Ha impartit nombrosos cursos, seminaris i conferencies en diferents universitats. És membre de Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas   (Universitat Pompeu Fabre) i de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals

Membre de la direcció de la Biblioteca i de la Revista: La Puerta: retono a las fuentes tradicionales  d’Arola Editors. És co-director de la revista digital Arsgravis: arte y simbolismo.

Ha publicat nombrós articles en revistes especialitzades sobre la historia de l’art i l’espiritualitat. 

En Arola Editors ha publicat: Bellesa secreta (2003). Creer lo increíble o lo antiguo y lo nuevo en la historia de las religiones (2006). El buscador del orden (2008). L’encontrePoesia i gnosi (2018).

Altres llibres publicats: L’arbre, l’home i el temple (1985), Barcelona. Obelisco. Simbolismo del templo. Una alegoría de la creación (1986), Barcelona. Obelisco. Textos y glosas sobre el arte sagrado (1990), Barcelona. Obelisco. Las estatuas vivas. Ensayo sobre arte y simbolismo (1995), Barcelona. Obelisco. El tarot de Mantegna (1997), Barcelona. Altafulla. Los amores de los dioses. Mitología y alquimia (1999), Barcelona. Altafulla. Alquimia y religión. Los símbolos herméticos del siglo XVII (2008), Madrid. Siruela. La cábala y la alquimia en la tradición espiritual de occidente  (siglos XV-XVII ) (2012), Palma de Mallorca. José J. de Olaneta. El Símbolo Renovado. A propósito de la obra de Louis Cattiaux (2013), Barcelona. Editorial Herder. Barcelona gótica. Su simbolismo (2014)amb Victoria Cirlot–, Barcelona. Triangle Postal. Cuestione simbólicas. Las formas básicas (2015),  Barcelona. Editorial Herder .

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici