Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Els ports antics de Tarraco. embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (S. II aC - III dC)


Patricia Terrado Ortuno (autora)


  
Temàtiques:  
Premis:  
Premi Tarragonès Beca d'Investigació Lucius Licinius Sura 2018
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
18
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Juny 2020
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
200
ISBN:  
978-84-121967-4-0
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


L'estudi sobre els ports antics és un tema d'actualitat que reuneix estudis de disciplines tan diverses com la història, la geologia o l'arqueologia subaquàtica. Les noves tecnologies apropen als investigadors i investigadores no només a conèixer els jaciments portuaris, sinó també a establir les relacions entre els ports, les seves jerarquies i les xarxes comercials.
En aquest llibre oferim un catàleg dels enclavaments portuaris del litoral tarraconense en un espectre cronològic comprès entre els segles II aC i III dC. Les fonts clàssiques, els estudis d'arqueologia i les dades geomorfològiques ens permeten aproximar-nos a col.locar sobre el mapa els ports que formaven part de la xarxa marítima de Tarraco.
L'objectiu d'aquest treball és conèixer els ports que poblaven el litoral tarragoní a partir de dades i evidències de diferent natura i origen.
En definitiva, aquesta investigació respon a la necessitat de completar els estudis sobre la ciutat de Tarraco i el seu territori centrant-nos en el port i les seves infraestructures auxiliars. El treball és una eina per a tots aquells investigadors i investigadores interessats en la història portuària tarragonina i del seu entorn, però també per a aquelles persones interessades pel patrimoni marítim de Tarraco.
Patricia Terrado Ortuno
Patricia Terrado Ortuño (Tarragona, 1987) és Llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, Màster en Arqueologia Clàssica (Universitat Rovira i Virgili, Universitat Autònoma de Barcelona i Institut Català d’Arqueologia Clàssica) i Doctora en Arqueologia Clàssica per la Universitat Rovira i Virgili, amb Premi Extraordinari de Doctorat.

Ha realitzat la seva recerca doctoral sobre el port romà de Tarraco, publicada pel Servei de Publicacions del Port de Tarragona amb el títol El puerto de Tarraco en época romana. Fuentes, historiografía y arqueología (2019).

Ha realitzat una estada d’investigació a la Universitat de Roma – La Sapienza (2015) i participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, especialment a Alemanya i Itàlia. Autora de nombrosos articles, també ha publicat la monografia titulada Officia portuensia. Vida i treball al port a través de l’epigrafia i les fonts textuals: una aproximació a Tarraco (Port de Tarragona, 2016), obra que fou finalista al Premi d’investigació del port de Tarragona.

Actualment és investigadora adscrita de l’ICAC i treballa com a Tècnica Auxiliar d’Arxiu a l’Ajuntament d’Altafulla. Els principals temes de la seva investigació són l’arqueologia portuària, les fonts clàssiques i l’epigrafia, la topografia i l’urbanisme de la ciutat antiga, així com la historiografia i la cartografia històrica.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici