Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Els Satèl.lit


RICARD GÁZQUEZ PÉREZ


  
Temàtiques:  
Premis:  
XLIV Premi Born de Teatre 2019
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
224
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2020
Format:  
165 x 120
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
80
ISBN:  
978-84-122560-2-4
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


El finalista del Premi Born de Teatre 2016 amb l'obra S'horabaixa, és premiat en l'edició del 2019 amb Els Satèl.lit una obra coral ambientada al Baix Llobregat en què es destaca la integració ben aconseguida de costumisme ultracontemporani i imaginació desbordant, d'humor i patetisme, de narrativitat i teatralitat, de tons poètics i registres col.loquials, de realitat i metateatralitat, amb un estilisme lingüístic molt remarcable. El jurat vol remarcar, també, la consistència de la trama principal i de les subtrames i la capacitat de mostrar com una mentida pot revelar una veritat.
L'obra, segons el jurat, destaca tant per l'extraordinària qualitat lingüística com per la densitat i consistència de la trama que construeix, ambientada al Baix Llobregat, però extrapolable a qualsevol suburbi de qualsevol gran ciutat.RICARD GÁZQUEZ PÉREZ
RICARD GÁZQUEZ PÉREZ (Barcelona, 1969) és llicenciat en Filologia Hispànica i Doctorat en Arts Escèniques. Actualment, és el director artístic de l’Aula de Teatre de la UAB. Exerceix també com a professor de dramatúrgia i escenificació a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’Escola Universitària ERAM, adscrita a la Universitat de Girona.

Entre els textos que ha escrit i dirigit destaquen: Glásnost (2018), Cocina Límite (2016), La Montaña Virtual (2014), La Lengua Atolondrada (2013), Folie en famille (2007), Sweet Dreams, coescrita amb Enric Nolla (2005), Niederungen (Premi Butaca al millor espectacle de petit format i a la millor escenografia 2002) i Addictes a la Pepsi (1999).

A més a més, ha dirigit més d’una vintena d’espectacles en l’àmbit universitari.

També convé destacar la seva tasca investigadora, la qual, els darrers anys, s’ha centrat sobretot en les noves tendències teatrals, amb especial atenció a l’escena interdisciplinària del segle xxi, dins el context espanyol i internacional. D’entre les seves publicacions d’investigació destaquen «Estrategias narrativas de autoficción en la escena interdisciplinar. Heterónimos, dobles y otras representacions del yo (Lidia González-Zoilo y Macarena Recuerda Shepherd)»; «Creadoras unipersonales: entre el teatro, la danza y la performance»; «What to Do with the Leftovers of the Arts Industry?, Performance Research», entre d’altres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici