Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   ZONA ZÀLATA
A la recerca d'una poètica escènica pròpia

Joan Pascual
Marta Grau


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Abril 2021
Format:  
220 x 220
Tintes:  
Color
Pàgines:  
100
ISBN:  
978-84-123486-2-0
Preu:  
25 €
Stock:  
Disponible


Hi ha dos factors contundents que ens han empès a plantejar aquest llibre sobre Zona Zàlata: el pas del temps i les accions efímeres de la vida. Avui pot ser interessant mirar enrere i reflexionar sobre allò que pretenem ser, som o serem. De vegades, sorgeix la necessitat de transcendir i això comporta contradiccions i, al mateix temps, incita a crear elements màgics que possibilitin una ficció i uns rituals carregats de preguntes, dubtes, satisfaccions i transcendència relativa.
Perdurar en el temps, compartir amb el proïsme, reflexionar sobre el trajecte transcorregut..., poden ser algunes de les motivacions d’aquestes pàgines i d’aquestes memòries visuals, lligades a la creació i a les arts escèniques en la seva amplitud.
Memòries, reflexió, recerca... amics, creadors, actors, músics, pintors, escriptors, compositors, fotògrafs, amics... sobretot amics.
Zona Zàlata, un espai obert a tot tipus de trobades, un espai de llibertat on tot és possible, un espai sense cotilles, sense impediments intel·lectuals o mentals i amb la mirada posada en la felicitat. Una relativa felicitat incitadora de bones accions, al servei de la comunicació i el contacte envers les persones de bona voluntat.
El teatre i un llenguatge efímer on la seva grandesa està present en la seva fonamental eina de treball: les persones.
Zona Zàlata, una utopia, de vegades feta realitat i un recorregut vital enamorat de la visió sensorial de tot allò que ens envolta.
Somiar, observar, escoltar, transcendir, agrair, transgredir, compartir, definir, estimular, respectar, vomitar, rematar, senyalar, renegar, blasfemar, ensumar... són algunes de les paraules que ens defineixen i ens agraden.
Aquest és un llibre que pretén, simplement, mostrar una petita part de les nostres misèries i les nostres grandeses. Una memòria, evidentment parcial i subjectiva, d’allò que, de vegades, sembla ser que hem estat i que, possiblement, seguirem sent: persones amb passió per la creació i per la vida individual i col·lectiva.
Joan Pascual
Joan Pascual Mallada és mestre, actor, autor, dramaturg i director teatral. Al capdavant de l’Aula de Teatre de la URV i del Taller de Teatre de Tarragona, ha estat i esta estretament lligat al món de la cultura tarragonina des de diversos ambits. Fundador i director de la companyia Zona Zalata des de fa més de 30 anys, la comporaneitat i la reivindicació han estat els pilars en els que se sustenta la seva obra. Fins i tot en el marc de la recerca historica que, des de l’Aula de la URV, ha fet del món roma i que inclou la publicació dels llibres Teatre popular roma: memoria d’una excavació teatral i Teatre popular roma: Comedia, titelles poesia priapica i pantomima. També ha desenvolupat un llarg recorregut en l’ambit de la creació visual, les instal·lacions plastiques i la performance i l’art d’acció.Marta Grau


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici