Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   L'edat del símbol


Raimon Arola


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
agost del 2021
Format:  
150 x 230
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
100
ISBN:  
978-84-124279-2-9
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


La poètica de Raimon Arola parteix de la globalització del món actual, dins la qual la cultura europea, amb la seva manera de fer particular, ha d'acompanyar els nous models de la creació artística i de realització espiritual d'arreu. El millor camí per fer-ho és reconèixer els universos simbòlics i les afinitats íntimes que tenen en comú. Aquesta és l'edat del símbol.
Els poemes es refereixen als símbols segons el model de la creació artística i no de la teòrica, ja sigui filosòfica, històrica, religiosa, antropològica, etc. No obstant això, el contingut d'aquestes disciplines aflora en els versos a fi de recrear la vida dels símbols en allò que li és familiar: la pràctica de l'art. Arola opta per recrear els símbols universals i, sobretot, per demostrar les connexions que hi ha entre aquests, ja que, al cap i a la fi, el simbolisme europeu o de qualsevol altre lloc desvela la mateixa realitat.
Raimon Arola
RAIMON AROLA. Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autonoma de Barcelona, ha impartit les assignatures de ‘Simbologia’ i ‘Iconologia’a la facultat de Belles Artes de la Universitat de Barcelona (1982-2018). 

Ha impartit nombrosos cursos, seminaris i conferencies en diferents universitats. És membre de Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas   (Universitat Pompeu Fabre) i de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals

Membre de la direcció de la Biblioteca i de la Revista: La Puerta: retono a las fuentes tradicionales  d’Arola Editors. És co-director de la revista digital Arsgravis: arte y simbolismo.

Ha publicat nombrós articles en revistes especialitzades sobre la historia de l’art i l’espiritualitat. 

En Arola Editors ha publicat: Bellesa secreta (2003). Creer lo increíble o lo antiguo y lo nuevo en la historia de las religiones (2006). El buscador del orden (2008). L’encontrePoesia i gnosi (2018).

Altres llibres publicats: L’arbre, l’home i el temple (1985), Barcelona. Obelisco. Simbolismo del templo. Una alegoría de la creación (1986), Barcelona. Obelisco. Textos y glosas sobre el arte sagrado (1990), Barcelona. Obelisco. Las estatuas vivas. Ensayo sobre arte y simbolismo (1995), Barcelona. Obelisco. El tarot de Mantegna (1997), Barcelona. Altafulla. Los amores de los dioses. Mitología y alquimia (1999), Barcelona. Altafulla. Alquimia y religión. Los símbolos herméticos del siglo XVII (2008), Madrid. Siruela. La cábala y la alquimia en la tradición espiritual de occidente  (siglos XV-XVII ) (2012), Palma de Mallorca. José J. de Olaneta. El Símbolo Renovado. A propósito de la obra de Louis Cattiaux (2013), Barcelona. Editorial Herder. Barcelona gótica. Su simbolismo (2014)amb Victoria Cirlot–, Barcelona. Triangle Postal. Cuestione simbólicas. Las formas básicas (2015),  Barcelona. Editorial Herder .

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici