Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Pedra a pedra, 400 anys del Gremi de la Construcció del Baix Camp


Ezequiel Gort Juanpere
Joan Navais Icart


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
153
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Octubre 2022
Format:  
148 x 215
Tintes:  
Color
Pàgines:  
244
ISBN:  
978-84-125495-8-4
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


El nostre és un ofici ancestral que ha anat passant de pares a fills i de mestres a fadrins. Per poder gestionar i superar els embats i sotracs al llarg dels temps, els mestres i oficials es van veure obligats a unir-se en Confraries primer i després en Gremis. El nostre, el Gremi de la Construcció del Baix Camp, és un dels més antics de Catalunya, i explicar la seva història és un deure que tenim amb els mestres de cases i professionals de la construcció que ens han precedit. És un reconeixement a la seva bona tasca i nosaltres, aquells que avui portem les regnes del Gremi, ens hi hauríem d'emmirallar.
Enguany, aprofitant la celebració del quatre-cents aniversari del nostre Gremi, la Junta va aprovar, entre molts altres actes, la publicació d'un nou volum sobre la història del Gremi, que formarà part de l'excel.lent col.lecció de les Edicions del Centre de Lectura.Ezequiel Gort Juanpere
Doctor en Història i arxiver, s’ha dedicat bàsicament a l’estudi de Reus, el Camp de Tarragona i el Priorat. Entre d’altres, ha publicat els llibres La cambreria de la Seu de Tarragona, segles xii i xiii (1990), Història de la cartoixa d’Escaladei (1998) i Història de Falset (2003). També ha participat en obres col·lectives com ara Catalunya romànica (1995) i Història General de Reus (2003). I, conjuntament amb Josep M. Gort, Reus, del passat al present. La formació d’una ciutat (2017).

La seva obra El comtat de Prades i la baronia d’Entença en els temps medievals és en procés d’edició.Joan Navais Icart
Joan Navais Icart 

(comarques del Camp, 1976)

Llicenciat en Història per la URV i doctorand en història contemporània per la UB. S’ha especialitzat en l’estudi dels moviments socials i de la societat catalana del primer terç del segle xx. Ha publicat, entre d’altres, el capítol «La Segona República i la Guerra Civil» dins Història General de Reus (2003), els volums Josep Maria Prous i Vila. Poemes d’amor i de guerra (2005), Una ciutat en ebullició. Petites històries de Reus i de més enllà (2017), Centenari de l’Orfeó Reusenc (2019) i l’estudi El Centre de Lectura de Reus, una universitat popular del segle xxi (2020). També ha col·laborat en les obres col·lectives Episodis del moviment obrer als Països Catalans (2017 i 2019) i Història de l’Esquerra Independentista (2021).

A més, ha comissariat diverses exposicions al Museu de Reus, com ara «Un segle i mig de cultura a Reus i a Catalunya. La cultura que ha generat el Centre de Lectura» (2017), «Reus, motor econòmic del sud de Catalunya» (2018) i «El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l’època daurada de l’hoquei reusenc» (2022).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici