Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Toni Cabré
(1985-2022)

Toni Cabré
Francesc Massip Bonet (proleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
35
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Octubre 2022
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
572
ISBN:  
978-84-126181-1-2
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Teatre reunit (1985-2022) es compon de 15 obres i 7 textos breus del conjunt de peces dramàtiques de Toni Cabré, ordenades per la data d'estrena o publicació. Una àmplia mostra de l'estil de l'autor, de les seves inquietuds personals, teatrals i literàries, sempre tractant temàtiques actuals amb una mirada irònica sobre les relacions humanes, la tecnologia, el poder, el dubte... Una escriptura incisiva i sorprenent des d'Els camaleons també paguen, publicada el 1985, al monòleg Estragó, enllestit el 2022 i donat a conèixer en aquest volum.
Toni Cabré
Toni Cabré (Mataró, 1957) és dramaturg, enginyer, guionista i gestor cultural.

Format en el teatre independent, l’any 1976 va participar a la primera edició del Festival Grec amb el grup Xaloc al muntatge La pau (retorna a Atenes). Com a autor teatral ha guanyat els premis Crítica Serra d’Or, Ciutat d’Alcoi, Joan Santamaria, Ciutat d’Alzira, Recvll, Ciutat de Manacor i Crèdit Andorrà. A Barcelona ha estrenat al Teatre Nacional de Catalunya, a La Villarroel, al Teatre Gaudí, al Teatre Borràs, a l’Artenbrut i al Versus Teatre. També ha estrenat a Madrid i a Mèxic en castellà i als EUA en anglès.

Ha estat guionista de les sèries de TV3 Poble Nou, Secrets de família, Nissaga de Poder, Laberint d’ombres, La Riera i Olor de Colònia. És professor de dramatúrgia i guió de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès des de la seva creació.

Professionalment també ha exercit de professor de matemàtiques (1981-1987), d’enginyer informàtic (1988-1997), de gestor cultural (2002-2016) i de Subdirector general de Promoció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2017-2022).
Francesc Massip Bonet
Francesc MASSIP BONET, doctor en Història de l’Art i en Filologia Catalana, Catedràtic d’Història del Teatre de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha ensenyat a les Universitats de Barcelona, Autònoma de Bellaterra i Girona i a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha estat professor convidat de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) i del Centro Nacional de las Artes (Ciudad de México). Ha publicat una trentena de llibres i centenars d’articles en les principals llengües d’Europa i Amèrica, particularment sobre teatre i la dansa medieval, del Renaixement i del Barroc, així com aspectes vinculats al teatre popular i les tradicions folklòriques. Ha participat amb ponències i comunicacions a més d’un centenar de Congressos Internacionals, i ha muntat diversos espectacles de la tradició medieval i del Renaixement.

Ha obtingut el Premi Massó i Torrens (1987) i Jaume I (1990) de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat President de la Société Internationale pour l’Étude du Théâtre Médiéval. Ha estat crític de teatre al diari Avui (1992-2012) i a la revista Serra d’Or.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici