Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Clàudia Cedó
(2011-2021)

Claudia Cedó (autora)
Joan Yago García (proleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
29
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Octubre 2022
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
336
ISBN:  
978-84-126181-2-9
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Teatre reunit (2011-2021). Aquest volum presenta les sis obres principals de Clàudia Cedó, a més d'una versió lliure del Cal.lígula d'Albert Camus i un recull final de textos breus i obres primerenques. En sintonia amb la seva feina com a psicòloga i pedagoga, l'escriptura de Cedó és compromesa i conscient, meticulosa i reflexiva. S'assegura que les seves idees esbojarrades siguin d'alguna manera útils per a la comunitat. S'esforça perquè les seves situacions dramàtiques siguin, a més de sorprenents i eixelebrades, operatives i ben executades. I, alhora, la seva meticulositat i el seu compromís no limiten ni cohibeixen la seva ment imaginativa, ben al contrari: l'afinen, l'enfoquen, donen un sentit a cada paraula.Claudia Cedó
Clàudia Cedó (Tortosa, 1983). Psicòloga, dramaturga i directora teatral. Llicenciada en Psicologia per la UAB i graduada en Art Dramàtic. Col·labora amb la companyia dokumentartheater berlin. Com a psicòloga, treballa en centres penitenciaris, amb drogodependències i persones amb autisme. El 2006 crea Escenaris Especials, projecte teatral amb actors i actrius amb diversitat funcional. El 2014 estrena Tortugues. La desacceleració de les partícules a la Sala Flyhard (Premi Butaca al millor text). És dramaturga resident a la Sala Beckett la temporada 2017-2018 i escriu Una Gossa en un descampat (Premi Butaca al millor text, Premi de la Crítica al millor text, Premi Núvol de dramatúrgia). Autora d’una vintena de textos estrenats (dotze dels quals recollits en aquest volum) i d’adaptacions de novel·les, les seves obres s’han estrenat al Teatre Lliure, el Centro Dramático Nacional de Madrid, el Teatre Nacional de Catalunya o el festival Temporada Alta de Girona, entre d’altres, i han estat traduïdes a deu idiomes.
Joan Yago García
Joan Yago García Nascut a Barcelona el 1987 i crescut a Palma. De petit volia ser guionista de dibuixos animats, pero per coses de la vida va acabar dedicant-se al teatre. És llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha escrit i estrenat peces per a teatre com: Sis Personatges – Homenatge a Tomás Giner (2018), Fairfly (Premi Max a millor autoria revelació 2018, Premi Butaca a millor text teatral 2017), You say tomato (Premi de la crítica Serra d’Or a millor text teatral 2016), Un Lloc Comú (Bromera Edicions – Premi Ciutat d’Alzira 2014), Bluf (Premi Quim Masó 2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), Aneboda (The Show) (2014), La Nau dels Bojos (Premi Adria Gual 2012), L’Editto Bulgaro (2012), Martingala (2012), República Bananera (2012), No sóc Dean Moriarty (2011) o Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Premi del públic i Premi del jurat a Fira Escenia 2010). També és responsable de l’adaptació de textos classics com El Fantasma de Canterville d’Oscar Wilde per Grup Focus (2018), Rinoceront d’Eugene Ionesco per Teatre Principal de Palma (2015) o Traduccions/Translations de Brian Friel per LaPerla29 (2014).

És membre fundador de la companyia de teatre independent La Calorica i professor de dramatúrgia a Sala Beckett – Obrador internacional de dramatúrgia i a Eolia ESAD. Fora del món del teatre ha escrit el guió del comic Follar (Edicions del Desproposit) i de la serie Mai neva a Ciutat (IB3tv).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici