Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El cadàver exquisit del Teatre Català


Núria Perpinya


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Octubre 2022
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
978-84-126181-9-8
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


L'any 2019, Núria Perpinyà convidà una vintena llarga d'escriptors catalans a fer un cadàver exquisit. De collages espontanis i a cegues entre uns quants, amb poemes i dibuixos, se n'han fet força seguint els de Prévert i Breton. En canvi, d'exquisits teatrals, que se sàpiga, no n'hi ha cap ni un. L'Ai-Ai que teniu a les mans és el primer i, ara per ara, l'únic que existeix al món.
El nostre esborrajat cadàver va néixer el 8 d'octubre del 2019 a l'Escenari Brossa. Trobar junts tants noms de l'escena teatral catalana fou una experiència insòlita i històrica. La improvisada performance fou dirigida per Jordi Coca. Els textos encadenats de l'Ai-Ai. El cadàver exquisit del teatre català formen un cos atzarós, un tren surrealista on cada vagó s'obre i es tanca amb paraules brossianes, despertant parlaments d'alaskians, efraïms i pollastres. Advertim els lectors que les sandàlies i els mandarins que s'escapen per les finestres els poden fer descarrilar el cap.
Llarga vida als cadàvers exquisits!
Núria Perpinya
Núria Perpinya és escriptora i professora de Teoria Literaria i Literatura Comparada a la Universitat de Lleida. Les seves novel·les i el seu teatre presenten la nostra realitat de manera lúcida i ironica. Cadascuna de les seves obres planteja un joc al lector i un exercici experimental per pensar i divertir-nos. Perpinya defuig els topics i busca motius i espais poc explorats en literatura. Un bon error (1998) és un thriller científic i psicogai. Una casa per compondre (2001) reflexiona sobre l’arquitectura a través d’una pianista que busca pis sense exit («digues-me quina casa tens i et diré qui ets»). Mistana (2005) és un cant enfollit a la boira. A Els privilegiats (2011) els zeladors se’n fumen dels quadres que vigilen. A Els Cal·lígrafs (2011) assistim al tancament d’una catedra erudita excel·lent pero poc lucrativa pel sistema. Al vertigen (2012) és una novel·la romantica alpinista d’uns amors obsessius. Com a assagista, Perpinya defensa el perspectivisme crític. Té estudis sobre Gabriel Ferrater, l’Odissea i la cultura artística dels segles XVIII i XIX com Ruins, Nostalgia and Ugliness (2014) o Más que una máquina (2010) que obtingué el premi internacional d’assaig Siglo XXI de Mexic.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici