Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Antoni de Gimbernat i Arboç (1734-1816)


Pere Mestres i Ventura


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2022
Format:  
160x235
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
248
ISBN:  
978-84-126294-3-9
Preu:  
25 €
Stock:  
Disponible


Va néixer a Cambrils on va anar a l'escola, i va continuar els estudis a Riudoms i Cervera. Va cursar els estudis superiors de Cirurgia al Reial Col.legi de Cirurgia de l'Armada a Cadis. Mentrestant, a Barcelona es va fundar un nou Reial Col.legi de Cirurgia, al qual es va incorporar com a professor d'Anatomia, i també com a cirurgià de l'Hospital de la Santa Creu, on va gaudir d'un gran renom. El rei Carles III el va enviar a conèixer els hospitals més famosos d'Europa amb la idea de crear un nou col.legi a Madrid, un viatge que va durar quatre anys. Una tècnica d'operar les hèrnies el va fer famós a tot Europa. És un gran personatge de la Il.lustració espanyola, va saber conduir la medicina i la sanitat espanyoles de l'endarreriment en què es trobaven (edat mitjana) a la modernitat, amb una gran influència en l'organització i els continguts dels estudis de Medicina fins als nostres dies.Pere Mestres i Ventura
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Saragossa, al 1970 acaba la tesi doctoral, iniciada a Sevilla, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor d’Histologia a la UAB des de 1968. Al 1971 s’incorpora al Departament d’Anatomia de la Universitat Ruhr de Bochum (Alemanya), en el qual al 1978 l’habiliten en Anatomia. Al 1981 és nomenat catedràtic d’Anatomia a la Universitat de Saarland (Alemanya) i, al 1984, director de l’Institut d’Anatomia. Al 1992 és elegit vicepresident primer de la Universitat del Saarland, càrrec que exerceix fins al 1998. Al 1997 crea una unitat de microscòpia electrònica i, amb la Fundació Steinbeis (Stuttgart, Alemanya), funda un spin off, el Laboratori de Microscòpia Electrònica. Al 1999 és elegit president de la Societat Alemanya de Microscòpia Electrònica. Com a jubilat, ha continuat investigant uns anys fora d’Alemanya. Actualment viu retirat a Cambrils (Tarragona) i es dedica a escriure sobre història local i de la ciència.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici