Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Drakcelona. Ciutat de dracs


Josep Martinez


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2011
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
208
ISBN:  
978-84-15248-20-0
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Drakcelona. Ciutat de dracs és la culminació d’un projecte fotografic iniciat l’any 2007 a Barcelona.
La idea de cercar i establir un referent estetic i visual de la ciutat va portar Mtnz’ a una recerca i captura, per tota la ciutat, de l’animal mitologic per excelencia: el drac.
Així, l’autor ha anat capturant, durant més de quatre anys, tots els dracs de la ciutat de Barcelona que se li han creuat pel davant de la seva camera. Avui són gairebé mig miler. Tots diferents, tots barcelonins. En cap lloc del món el drac es troba en aquesta profusa varietat. El resultat és un treball de doble vessant: l’artístic i el documental.
La força i la qualitat estetica innata d’aquest animal llegendari ofereix a l’autor la possibilitat de recrear-se en el tractament de la llum i l’ombra, en les textures i reflexos o en els materials utilitzats. La catalogació patrimonial esdevé una eina molt útil, tant documental com per gaudir de les rutes que la disposició dels dracs ofereixen als admiradors i curiosos sobre el teixit de la ciutat, el seu territori adoptat.Josep Martinez
Les creacions de Josep Mtnz reflecteixen un fort taranna crític, tot i que darrere l’evident composició estetica, sovint austera, sempre hi ha alguna cosa amagada que requereix una observació molt atenta.
Des del 1982, la seva peculiar tendencia a ocultar enigmatiques referencies en les seves fotografies sempre ha estat present. Aquella primera exposició titulada 1 1 indicava la matematica relació del format utilitzat en els positivats, que recollien moltes petites coses inapreciables a la vista malgrat la seva presencia real.
El recorregut de l’obra de Mtnz’ ha traspassat fronteres en múltiples ocasions. Des d’Andorra fins a Nova York, passant per la participació en la historica exposició 24h on Cyberspace -la primera exposició fotografica internacional a Internet l’any 1996-, el seu treball sempre assoleix l’objectiu essencial de l’autor: no deixar mai indiferent. On the road n’és un bon exemple: una col·lecció d’instantanies descarnades que mostren, amb una impactant força visual, l’agressió letal del progrés de l’home envers els animals. Una mostra que, des del 1996, és dipositada a la delegació permanent d’Andorra a l’ONU, a Nova York.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici