Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Lo caragirat
EdicióEdició de Jordi Tinena

Josep Martí i Folguera


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2011
Format:  
14 x 22
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
176
ISBN:  
978-84-15248-34-7
Preu:  
17 €
Stock:  
Disponible


Escrita el 1872 i publicada el 1877 després de ser distingida amb un accessit als Jocs Florals, Lo caragirat és una novel·la historica romantica. Ambientada al Camp de Tarragona durant el setge de la ciutat per les tropes franceses en la guerra de la Independencia, forma part del conjunt de novel·les que va protagonitzar la represa de la novel·la catalana de la Renaixença.
Lo caragirat és una novel·la elemental i extremada quant a l’argument i als personatges, a l’entorn d’una historia d’amors no correspostos; una historia senzilla i ingenua, sovint senti­mental, i narrativament innocent. A desgrat d’aquesta impressió, pero, és un relat ben resolt per un narra­dor que mai no deixa de fer-se present i que es mostra capaç de desenvolupar la narració de manera facil i correcta. El resultat és una novel·la que, si no és gaire solida, esta desenvolupada amb una correcció i amb una voluntat literaries remarcables en el context de l’epoca en que es produeix.Josep Martí i Folguera
El reusenc Josep Martí i Folguera (1850-1929) te­nia vint anys quan va escriure Lo caragirat i és la seva única novel·la. Es llicencia en dret, tot i que no exercí, i va comen­çar la seva activitat literaria del molt jove sota la influencia de Zorrilla, amb qui es relaciona: als quinze anys va publicar el seu primer poema («A la Verge de Montserrat») en el Diario de Reus i va escriure la prime­ra peça tea­tral (Wifredo ó la justicia de l’abat), que no es va estre­nar fins molt més tard; va col·laborar al Dia­rio de Reus i en els periodics madrilenys El Globo i La Ilus­tración Espanola y Americana, i va dirigir El Eco del Centro de Lectura i La Revista, que funda, també d’a­questa entitat. Incor­porat a la Renaixença, col·la­bora en La Renaixensa, Lo Gay Saber i La Ilustració Catala­na, i fou un participant habitual dels Jocs Florals, en els quals obtin­gué deu premis extraordina­ris, setze accessits i tres premis ordinaris. El 1892 fou procla­mat Mestre en Gay Saber.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici