Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   L'aigua a Tarragona
De la romanització a la industrialització

Josep M. Recasens i Comas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2011
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
328
ISBN:  
978-84-15248-56-9
Preu:  
22 €
Stock:  
No disponible


A Tarragona el proveiment d'aigua ha estat una constant historica que mai fins avui s'ha resolt de manera definitiva. L'origen del mal cal cercar-lo en la prioritat que els fundadors de la ciutat donaren al valor estrategic del lloc, immillorable per situar-hi una base militar pero amb una evident pobresa de recursos hidraulics naturals.
El romans resolgueren el problema amb la construcció de solids aqüeductes; després, Tarragona es convertí durant segles en una petita ciutat escassament poblada que podia resoldre la falta d'aigua amb la construcció de cisternes i l'extracció d'alguns pous.
Durant el decenni dels anys vuitanta del segle XX la situació era insostenible. A la indústria se li acabaven els recursos hidraulics dels pous, i l'aigua que sortia de les aixetes era inservible per a usos domestics. El transvasament d'aigua del Canal Esquerre de l'Ebre que arriba l'any 1990 posa fi a la que ha estat la darrera gran crisi hídrica que ha patit la ciutat.
Josep M. Recasens i Comas
L’historiador Josep M. Recasens i Comes (Tarragona, 1918) és autro de nombrosos llibres i articles referits a temes historics d’ambit local i comarcal. En la seva bibliografia destaquen El corregimiento de Tarragona y su junta en la Guerra de la Independencia. Tarragona, 1963 (IV Premi Cronista Josep M. Pujol, de la Societat Arqueologica Tarraconense), La ciutat de Tarragona, volum I. Barcelona, 1966, La ciutat de Tarragona, volum II. Barcelona, 1975, i El Senyoriu del Morell, 1173-1835. Tarragona, 1985 (VIII Medalla Antoni Agustí de la Diputació de Tarragona). Coma a articulista, els seus treballs han estat publicats principalment al Butlletí arqueologic de Tarragona i a la Revista Técnica de la Poropiedad Urbana de Tarragona. D’ença del 1969 és col·laborador de la Gran Enciclopedia Catalana. A més de la seva tasca com a historiador, també ha destacat per la seva participació en la vida cultural i política de Tarragona. El 1977 va ser delegat comarcal del Congrés de Cultura Catalana. El 1979 va ser elegit alcalde de la ciutat, carrec que va ocupar fins al 1989. Actualment es dedica de forma exclusiva a la investigació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici