Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Les Decennals de Valls
La devoció vers la Candela: religió, castells i cu

Gemma Casalé Frutos
Pere Toda Serra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
7
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
desembre 2011
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
204
ISBN:  
978-84-15248-61-3
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a Valls, la celebració de la llum a la ciutat bressol dels castells, són úniques perque tenen lloc cada deu anys, els acabats en u: tota una perio­dicitat extraordinaria. Des que el 1791 se n’acorda l’organització, els actes que s’hi programen la converteixen en un temps únic i excepcional que permet el retorn dels vallencs emigrats, i alhora l’arribada multitudinaria de visitants i espectadors, atrets per la singularitat de les festes, pel caracter patrimonial i per la dimensió espectacular. Neixen de l’esforç i del treball bastit per nombroses persones, les mateixes que van imaginar els castells fa 210 anys precisament en unes Decennals i que han contribuit, amb la seva constancia, a fer possible que hagin estat declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco; les mateixes que compten la seva vida per Decennals gaudides; les mateixes que han afrontat les noves exigencies de cada nova decada.
Gemma Casalé Frutos
Gemma Casalé Frutos (Barcelona, 1972) ha viscut quatre Decennals. Llicenciada en Humanitats, és periodista. Col·labora amb la revista Descobrir Catalunya, i ha treballat al Diari de Tarragona i al Nou Diari, a més de Radio Valls. Ha guanyat el premi de periodisme Cristina Requena i Giró.
Pere Toda Serra
Pere Toda Serra (Valls, 1954) ha viscut sis Decennals. És artista i fotograf. Va formar-se a l’Escola Massana i Llotja Disseny de Barcelona i a l’Institut Superior de Disseny i Escola de la Imatge de Barcelona. Ha publicat al setmanari El Pati, al Diari de Tarragona, al diari Sport i també a diverses publicacions i revistes d’ambit estatal. També ha fet radio en distintes emissores i és l’autor del «Clic del Paparazzi» a Radio Valls. Ha guanyat en diverses ocasions la Beca de fotografia Agustí Gurí, convocada per l’Ajuntament de Valls i l’Institut d’Estudis Vallencs, entre d’altres guardons.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici