Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Tarraco en la Antigüedad tardía
Cristianización y organización eclesiástica (III a

Meritxell Pérez Martínez


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2012
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
572
ISBN:  
978-84-15248-62-0
Preu:  
40 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre té el seu origen en la tesi doctoral de l’autora que, sota el títol Tarraco christiana. Cristianitzación y organización eclesiástica de una capital provincial romana, va ser llegida i defensada al Departament d’Historia, Historia de l’Art i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili el mes de març de l’any 2005. Com en aquella ocasió, l’obra que aquí es presenta té com a objecte d’estudi la ciutat de Tarraco en els segles de l’Antiguitat tardana, amb un interes prioritari pel procés historic de cristianització i organització eclesiastica com un dels aspectes que contribueix a una millor comprensió de la transformació de la ciutat antiga al terme de l’Imperi roma d’Occident i la seva evolució durant el període de la transició a l’Edat Mitjana. L’aparició i la consolidació gradual del cristianisme i la seva església a la ciutat proporcionen un punt de vista optim en la reconstrucció del procés historic de la transició d’una forma natural, pacífica i continuada, que obliga a matisar les opinions dels qui van presentar la historia d’aquests segles com el resultat de la decadencia de l’esplendor i la prosperitat d’epoques preterites. La revisió del manuscrit original per a la seva publicació ha brindat l’oportunitat d’elaborar un nou índex per a una millor presentació dels resultats que insisteix, al seu torn, en la consideració d’aquests segles com un període clau en la historia de la ciutat de Tarraco, amb entitat propia i amb valor per si mateix.
Meritxell Pérez Martínez
Meritxell Pérez Martínez es doctora en Historia Medieval por la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona, ciudad que ha ocupado siempre una posición central en su labor investigadora. Figuran, entre sus especialidades, la Historia de la Iglesia tardoantigua y altomedieval, con un interés prioritario por el proceso de consolidación institucional de la autoridad episcopal en las ciudades y el culto a los santos, así como el conjunto de las transformaciones que experimentaron las ciudades de Occidente durante los siglos de la transición a la Edad Media. Su dedicación al período histórico de la Antigüedad tardía se ha traducido, asimismo, en la obtención de diversas becas de investigación que le han permitido trabajar de cerca con algunos de los centros europeos en los que se desarrolla la investigación sobre estos siglos en Espana, Italia y el Reino Unido. Entre sus trabajos, destacan los estudios dedicados específicamente a Tarragona y su historia eclesiástica, como los artículos “La invención (inventio) del culto a Santa Tecla en la Tarragona de época medieval” (2006), “Sanctus et patronus. El patrocinio santo de Fructuoso y la consolidación institucional de la metrópoli eclesiástica de Tarraco en los siglos de la Antigüedad tardía” (2010), o “Tarraco en época tardorromana. Historia política y eclesiástica” y “Tarraco en época visigoda. Historia política y eclesiástica” (2012 e.p.).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici