Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Un país de bacteris


Alfredo Gavin Agustí


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
50
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2012
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
72
ISBN:  
978-84-15248-67-5
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


La proposta d’Alfredo Gavín polsa una corda que ve des de molt antic i arriba fins al present, en etapes discontínues i, a la vegada, segellades per l’estat de la cultura al mateix temps en que aquesta es produeix i palpita. Parlem dels bestiaris. És a dir, fer servir les besties, els animals, la seva força simbolica i aliena que s’endinsa en la foscor, per posicionar l’esperit en allo que el commou, el torba i el pertorba.
En aquest cas, parlem d’un bestiari curiós i punyent: un bestiari de bacteris. En podríem dir un “bacteari”.
Mitjançant la idea del bacteri –portadors de malalties o salvífics, individualistes o gregaris... – Gavín ens dibuixa i ens descriu una nova zoologia lírica, pintada amb els colors d’una paleta on es barregen la ironia, l’humor, el sarcasme, la compassió, la lucidesa, el realisme, la imaginació.
El bestiari no deixa de ser un mirall de mil cares, el qual no tracta tant de reflectir el rostre de cadascú, sinó que cadascú es reconegui en la multitud pul·lulant i ordenada, cruel o patetica, reposada o morbida de la vida d’un país.
Un país de bacteris és una reinvenció moderna i del tot original dels bestiaris, tan antics com presents, car la por i la ignorancia hi són sempre presents en l’home, tant d’abans com d’ara.
Alfredo Gavin Agustí
Neix a Riba-Roja d’Ebre el 1957. Des de la publicació del seu primer llibre Ceremonias de paso (1992) ha anat desenvolupant una obra extensa i personalíssima dins la qual esmentarem els següents llibres de poemes : El somni d´un riu i El mirall de la metropoli que pertanyen a la col·lecció La imatge que parla de l’editorial Arola.

La seva obra poetica s’amalgama amb la seva creativitat pictorica en Els castells de la memoria i Un país de bacteris de la col·lecció Dactil.

Dintre de la col·lecció Los soles cuadrados, esta publicant la seva obra en castella amb tres poemaris que ja han vist la llum: El hijo de Clint Eastwood, Palestina, Libro libre i, El rastreador y la sombra.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici