Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Marc jurídic de l’estalvi d’aigua
Especial referencia a l’ambit local

Jordi Recorda Cos


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
6
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2012
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
144
ISBN:  
978-84-84242-26-0
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


L’aigua de qualitat és un recurs escas que requereix una gestió adequada per garantir-ne la sostenibilitat.
La gestió racional dels recursos es comença a regular molt recentment de la ma del dret ambiental. En aquest sentit, la gestió del recurs s’hauria de basar en el principi de precaució per garantir un bon ús, o ús sostenible, que preservi el recurs. També s’hauria d’actuar partint del principi de la utilització de la millor tecnologia disponible, per ser tan eficients com sigui possible a l’hora de consumir l’aigua.
La intenció d’aquest llibre és aprofundir en el marc jurídic actual per estudiar el potencial que ofereix per a l’estalvi d’aigua, inclosos els recents canvis normatius motivats per la crisi economica actual.
Aquesta analisi va més enlla de la regulació dels mecanismes d’estalvi lligats a l’edificació, i aborda la necessitat actual de fer accessibles els recursos hídrics de menor qualitat que l’aigua potable. Així, doncs, s’analitza amb profunditat quin és marc jurídic per aprofitar les aigües de pluja, aigües subterranies, aigües regenerades i aigües grises.
Finalment, aquest estudi no s’ha plantejat exclusivament des d’una perspectiva jurídica, sinó que, tenint en compte la complexitat i la transversalitat de temes que afecten l’estalvi de l’aigua, així com la formació de l’autor, s’han tingut en compte altres disciplines científiques amb l’objectiu d’analitzar la problematica des d’una perspectiva holística.Jordi Recorda Cos
Jordi Recorda Cos (1978). Llicenciat en Ciencies Ambientals per la UAB, ha seguit diferents formacions complementaries en gestió del paisatge, en gestió dels medis aquatics i en dret ambiental. En l’ambit professional ha desenvolupat projectes ambientals en diferents ONG i en l’ambit de l’administració local, tant a Catalunya com a l’estranger (Italia, França i Escocia).
Aquest recorregut dirigit a aprofundir en el concepte de desenvolupament sostenible l’ha centrat en la gestió de l’aigua, materia en la qual ha obtingut el Premi de Recerca de la Catedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible i ha publicat a la Revista Catalana de Dret Ambiental.
Actualment, és fundador de l’empresa INSTA-Serveis Jurídics Ambientals, i és membre de la Comissió de Dret Ambiental del Col·legi d’Ambientolegs de Catalunya.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici