Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La col·lectivització agraria a l’Alt Camp (1936–1939)
A la recerca d’una millora socioeconomica

Antoni Gavalda


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2016
Format:  
14,8 x 21
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
516
ISBN:  
978-84-84244-14-1
Preu:  
35 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre que teniu entre mans presenta un dels xocs més colpidors i crus de la guerra d’Espanya quant a transformació economicosocial: el fenomen col·lectivista agrari. La col·lectivització consistí a treballar terres propies i sobretot incautades, en format comunitari. Una part aborda les diatribes dels sindicats i partits que hi donaren suport o no, i una segona analitza poble a poble de l’Alt Camp la tematica agraria del període i com s’organitza i es descabdella aquesta col·lectivització, quant a la vessant organitzativa i operativa.
Aquest llibre ha comptat amb l’ajut de la Fundació Privada Mútua Catalana

Antoni Gavalda
Doctor en Geografia i Historia per la Universitat de Barcelona, és professor titular de Didactica de les Ciencies Socials de la Universitat Rovira i Virgili. En l’ambit editorial ha estat fundador i membre del consell de redacció de publicacions a Valls, Montblanc, Tarragona, Barcelona i Madrid. La recerca l’ocupa en la didactica de les diverses disciplines socials i en la historia dels moviments socials i polítics dels segles XIX i XX. Ha participat en obres col·lectives en la redacció de llibres de text de ciencies socials, en atles, enciclopedies i diccionaris d’historia, i en diversa obra individual com a historiador i docent. La seva tesi, L’associacionisme agrari a Catalunya. El model de la Societat Agrícola de Valls, 1888-1988 (Valls, 1989), ha estat punt d’arrencada d’obra posterior. En els darrers anys ha publicat un conjunt de monografies sobre el sindicalisme franquista i la repressió. És impulsor del grup de recerca sobre el tractament de la cooperació a l’escola, i component del grup de recerca consolidat “Ideologies i societat a la Catalunya contemporania” (ISOCAC) de la URV. També és autor i director de la col·lecció de llibres “Cooperativistes Catalans”, editats per la Fundació Roca i Gales de Barcelona.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici