Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La majoria selecta de la tecnopolis catalana 1940–1980
Prefaci d’Ignasi Brunet Icart. Epíleg de Francesc

Josep M. Cortes Martí


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2016
Format:  
14,8 x 21
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
268
ISBN:  
978-84-84244-52-3
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


La majoria selecta de la tecnopolis catalana 1940-1980 exposa els resultats d’una investigació que explica la construcció a Catalunya del que s’ha anomenat societat salarial, quan als paisos de l’Europa continental, després de la Segona Guerra Mundial, es va construir una nova articulació estable entre democracia i capitalisme.Josep M. Cortes Martí
Josep M. Cortes i Martí (Tarragona, 1960). Economista i socioleg, es doctora a la Universitat Rovira i Virgili, a la Facultat d’Economia i Empresa, sota la direcció d’Ignasi Brunet i Icart (URV) i el mestratge de Francesc Roca i Rossell (UB), amb la tesi Discurs de la racionalització del treball a Catalunya durant l’era de l’organització, 1900-1936.
Es forma academicament en els ambits de l’economia, de l’empresa i de la sociologia a l’Escola d’Alts Estudis Empresarials, a la Facultat de Ciencies Economiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona i a la Facultat de Teologia, dins l’antic Institut Catolic de Ciencies Socials de la mateixa ciutat. Obté el grau de Master per l’Escola Superior d’Empreses (EAE).
Ha estat professor titular en les arees de sociologia de l’empresa i del treball a la Universitat de Barcelona, i ha impartit formació en l’ambit de pimes a l’Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona, l’Escola Superior d’Hoteleria del Campus de Bellaterra i el Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automobils de Barcelona, entre altres centres de formació professional.
Ha publicat Un encís historic de l’automoció catalana (1998), editat pel Gremi Provincial de Reparació d’Automobils de Barcelona; Historia de l’automoció a Catalunya (2005), editat pel Departament de Presidencia de la Generalitat, i diversos capítols del manual de sociologia de l’empresa de l’antiga Escola de Ciencies Empresarials (1995). Ha obtingut accessits en l’ambit del periodisme professional (Cinquante Aniversari de Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automobils, 1994) i d’assaig (Associació pel Foment de la Cultura Catalana 1989 i x Premio Ensayo Breve en Ciencias Sociales Fermín Caballero 2011). Actualment escriu assíduament a la premsa d’ambit local (Mirall.net) i a la nova premsa virtual (Gramenet 2.0 i TotTarragona).
En l’actualitat, a part de la seva intensa activitat docent universitaria, desenvolupa tasques de responsabilitat social en representació institucional com a vicepresident del Patronat de l’Hospital de l’Esperit Sant, membre i secretari de l’Arxiprestat del Barcelones Nord i membre del Patronat de l’Escola de Música Can Roig i Torres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici