Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Teatre popular roma
Comedia, titelles, poesia priapica i pantomima

Joan Rioné Tortajada
Enric Garriga
Joan Pascual


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
75
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
maig 2016
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
144
ISBN:  
978-84-84244-60-8
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


Teatre Popular Roma vol ser la memoria dels darrers deu anys de l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili dedicats a l’estudi i reconstrucció dels generes populars del teatre roma: els titelles —amb dos espectacles—, la reconstrucció d’un frons scana de mida quasi natural —amb tres comedies de Plaute—, les farses priapiques —dos espectacles, les nostres primeres pantomimes, encara sense saber-ho!—, i una trilogia de comedies basades en la pantomima, amb pantomima priapica i danses pírriques incloses.
Aquest és un llibre per a gaudir i aprofundir en el teatre popular roma, un recorregut pel seu potencial i la seva realitat. Un procés d’arqueologia teatral per a reflexionar sobre els nostres referents culturals i la nostra realitat escenica.Joan Rioné Tortajada
Enric Garriga
Enric Garriga Martí és filoleg i homo scanicus: ja sigui a l’Aula de Teatre o amb Zona Zalata, fa d’actor, autor, dramaturg, escriptor de guions i textos varis, o de músic —com també amb els Patet-x o amb The Maybe Tomorrow Band o, en solitari, com a Tomeu Tomas Torrell i el seu El bosc sagrat. Sonet escenic. També és escenic per la banda del folklore: és membre fundador en actiu del Ball de Diables de Tarragona i director i reconstructor dels balls parlats deSanta Margarida i de la Santa Creu (de la Riera de Gaia). El vessant filologic se li manifesta com a coautor de Paraula de Tecla. Vocabulari de les Festes de Santa Tecla, compartint autoria dels dos volums dedicats al teatre popular roma amb Joan Pascual i Joan Rioné, i fent xerrades i presentant comunicacions sobre balls parlats per congressos i seminaris del sector.
Joan Pascual
Joan Pascual Mallada és mestre, actor, autor, dramaturg i director teatral. Al capdavant de l’Aula de Teatre de la URV i del Taller de Teatre de Tarragona, ha estat i esta estretament lligat al món de la cultura tarragonina des de diversos ambits. Fundador i director de la companyia Zona Zalata des de fa més de 30 anys, la comporaneitat i la reivindicació han estat els pilars en els que se sustenta la seva obra. Fins i tot en el marc de la recerca historica que, des de l’Aula de la URV, ha fet del món roma i que inclou la publicació dels llibres Teatre popular roma: memoria d’una excavació teatral i Teatre popular roma: Comedia, titelles poesia priapica i pantomima. També ha desenvolupat un llarg recorregut en l’ambit de la creació visual, les instal·lacions plastiques i la performance i l’art d’acció.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici