Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El setge de Leningrad


José Sanchis Sinisterra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
50
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
136
ISBN:  
978-84-92408-25-2
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Estimades Natalia i Priscil.la,
He sabut que torneu a remoure el vostre castell de cartes. Sou dues velles dames tossudes! ?Per ventura encara creieu que té sentit emprendre un altre cop aquest absurd viatge a enlloc, teixir aquesta inútil xerrameca esquitxada de consignes rancies, remoure papers polsegosos a la recerca d'una obra que mai no va ser estrenada, defensar un altre cop un teatre amenaçat de ruina, assetjat per rates, corcs, goteres... i especuladors?
Ja sé que no teniu gaire contacte amb el món exterior, tancades com esteu des de fa anys al Teatre del Fantasma. Pero tot i així, tan indiferents al pas del temps i al fluir de la historia, hauríeu de saber que les coses han canviat des d'aquells anys daurats (i rojos) en que creieu que era possible canviar el món des d'un escenari, en que creieu que el món canviaria.
Ha canviat. Pero és pitjor. La decepció i la traició han covat en el cor dels vostres antics companys de viatge, de lluita. Pero aixo ja ho sabíeu quan es va iniciar la vostra vida de personatges, a les primeres pagines de l'obra que vaig escriure per a vosaltres, amb vosaltres, des de vosaltres. El que no sabíeu, ni sabeu, és que els vostres enemics han canviat d'uniforme, d'estrategies, de llenguatge... i cada cop és més difícil reconeixer-los. Us han robat paraules, símbols, ideals, i us han convertit en mercaderies que ofereixen a canvi de vots.
No voldria minar la vostra tenacitat, pero avui la lleialtat als principis i la defensa dels valors revolucionaris, fins i tot quan es proclamen en l'estret territori de l'art, sonen com cançons anticuades i provoquen més d'un somriure desdenyós i burleta. L'antiga utopia d'un món més just sobreviu, sí, arreu, pero us costaria reconeixer-la enmig de tants laberints de mentides.

Tot i que, no ho sé: potser vaig errat i encara queden escletxes per a l'esperança.José Sanchis Sinisterra
José Sanchis Sinisterra (Valencia, 1940). Dramaturg, investigador teatral, traductor, director d’escena, professor de teoria i historia de la representació teatral, d’escriptura dramatica, de dramatúrgia textual, de dramatúrgia actoral i de dramatúrgia de textos narratius. Va fundar i va dirigir El Teatro Fronterizo (1977-1997) i, de 1988 fins a 1997, va dirigir l’emblematica Sala Beckett de Barcelona, seu d’El Teatro Fronterizo. Home de teatre de cap a peus, ostenta alguns dels premis més prestigiosos de l’ambit teatral, entre els quals destaca el Premi Nacional del Teatre (1990) i el Nacional de Literatura Dramatica (2003). És autor de més d’una quarentena de textos teatrals, entre originals i dramatúrgies. Des de Tú, no importa quién (1962) fins a Golfos de postín, dramatúrgia d’El trueno dorado de Valle-Inclán (2007), les seves obres han marcat un abans i un després de l’escriptura dramatica, com Naque o De piojos y actores (1980), !Ay, Carmela! (1986), Valeria y los pájaros (1992), El cerco de Leningrado (1993), El lector por horas (1996), Flechas del ángel del olvido (2004) o el seu últim original, inedit i no estrenat: Enemigo interior (2006). Al llarg de la seva intensa carrera, Sinisterra ha treballat els límits de la teatralitat, com el metateatre o la implicació de l’espectador en la creació. Des d’un teatre que defuig excessos comercials, els seus textos, que abracen temes historics, temes polítics, la literatura escrita i fins la física quantica, entre molts altres temes, s’han representat i se segueixen representant en teatres de Catalunya, Espanya, Europa i America Llatina.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici