Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Setmana Santa a Tarragona
Imatges i paraules

AA DD


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català, Castellà
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
juliol 2008
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
318
ISBN:  
978-84-92408-29-0
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Escriure, publicar, editar un llibre sobre la Setmana Santa tarragonina ha estat una empresa ja assolida i amb nivells de qualitat més que alts, com testimonia la bibliografia existent. Tornar a fer un llibre sobre el tema en el més classic dels sentits, combinació de textos amb un clar rerefons historic i religiós, amb una selecció fotografica d’alta qualitat, era al nostre parer tornar al que ja s’havia fet. Per aquesta raó hem optat per una proposta més agosarada: la forja d’un llibre coral tant en la imatge com en el text.
(...)
El fet d’entendre la Setmana Santa, especialment la de Tarragona, no tan sols com un fet religiós, ni tan sols cultural o festiu, ens ha portat a pensar que el millor per fer un llibre sobre el tema és invitar autors que des de diverses perspectives, des de diverses posicions envers la fe (des del catolicisme fins a l’agnosticisme passant per l’islam i el judaisme) ens parlin del fet de la Setmana Santa, i a un temps que s’acostin a ella des d’optiques diferents i alhora complementaries, com pot ser des de la literatura, la música, els mitjans de comunicació, etc. Si a aquests enfocaments plasmats negre sobre blanc hi afegim les visions que una serie de fotografs de la nostra ciutat tenen sobre la Setmana Santa, doncs tenim aquest llibre.
En el cas de la fotografia també hem volgut defugir el recorregut classic del que podríem entendre com la Setmana Santa, que podria ser una cronologia iniciada el Dimecres de Cendra i finalitzada el Dilluns de Pasqua, o una visió confraria per confraria de Setmana Santa. Els fotografs ens han donat unes imatges que no tan sols il·lustren aquest recorregut, sinó que també mostren unes visions i uns detalls que sovint s’escapen a les nostres ninetes, per quotidians, per personals, o fins i tot per efímers.
Del proleg de Quim Mas Carceller, Joan Menchon Bes i Quim Vendrell Moreno.AA DD


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici