Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Mascles!


Albert Benach Totosaus


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
56
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
978-84-92408-41-2
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Les cinc peces que presenta aquest llibret són fruit de viatges, experiencies, somnis i més coses que no es poden dir en paraules, i que recullen les influencies -que l'autor reconeix- de Pirandello, George Tabori, Yukio Mishima, Harold Pinter, Toni Cabré, Josep Julien, Merce Sarrias, Jordi Silva, l'etapa pinteriana de l'obra de Josep Maria Benet i Jornet i també la influencia d'un dibuixant de comics anomenat Robert Crumb, del qual ha extret la irreverencia i, per que no dir-ho, una certa impudícia.
Nascudes a partir d'una frase, d'una paraula, es desenvolupen uns dialegs on els protagonistes -a excepció, potser, de l'última peça "Un intercanvi cultural"- es desdibuixen lentament per entrar en el terreny de la filosofia, que com alguns saben és un terreny que no porta enlloc. Així, l'absurd arriba a la paradoxa i, finalment, a la frustració, fet que ha fet exclamar a l'Albert Benach entre ampolles de sifó i alguns carajillos de més: "Pobre Wittgenstein! Com va sofrir, pobret amb el seu tractat Tractatus logico-philosophicus."Albert Benach Totosaus
Es nascut a Barcelona a principis dels setanta. Ben aviat se sent atret per la premsa underground i de caracter contracultural d’aleshores (revistes com Star, Vibraciones i Ajoblanco entre moltes d’altres). Estudia disseny grafic, editatge i muntatge de vídeo, a més d’anar contínuament al teatre amb el seu pare, cosa que no li fa perdre la serenitat (potser a d’altres sí), empapant-se de gent com Els Joglars, els Comediants, l’Albert Vidal, la Cubana, el Jordi Dauder, la Lourdes Barba, l’Hermann Bonnín i d’altres excel·lents comediants que ha tingut l’honor de poder veure. A mitjans dels noranta comença a col·laborar en premsa, tant en diaris com en revistes (Diari de Barcelona, Ruta 66, El Periódico, Noise Club, Pasarelas y Modas, entre altres), escrivint sobre temes com el rock&roll, el pop, la literatura, els comics, el cinema, i altres.
Comença els seus estudis teatrals de la ma de Victor Hernando al col·legi de la Riereta, i més endavant passa pel Col·legi del Teatre, i també va cursar estudis no acabats a l’escola de teatre Berty Tovías. La seva fulgurant carrera en el món del teatre passa per haver muntat una desena d’espectacles escrits, dirigits i representats per ell en innombrables sales de l’off-off —com diuen els anglosaxons— de Barcelona i Girona i acompanyat d’actors que ara fan de veterinaris, assistents socials (un ha acabat ionqui), mestresses de casa amb fills i un taxista.
És autor, a més, d’una revista de caracter periodic anomenat Primera Gotanegra amb il·lustracions i textos escrits per ell mateix.
Després de Dues histories antigues i Somien els cambrers amb ovelles electriques?, editats ambdós per l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya dins la col·lecció Entreacte, aquest és el seu tercer llibre de teatre publicat.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici