Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Saharauis
La mirada en el exilio

AA DD


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2008
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
128
CD-rom:  
Inclós.
ISBN:  
978-84-92408-42-9
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


«Saharauis, la mirada en el exilio forma part de La Mirada Descubierta, una aposta sincera i personal que pretén mostrar diversos conflictes i realitats ignorades al voltant del món. La nostra intenció és que una part dels beneficis reverteixi en les comunitats on vam realitzar el treball com una ajuda social directa.
(...)
La destinació va ser el camp de refugiats “Saharaui 27 de Febrero”, a Algeria. Mentre Toni rodava al costat del tecnic de so David Moreno el documental annex, Aitor i Paula Arola realitzaven el taller fotografic amb els nens i nenes. Al seu torn es va realitzar un taller d’escriptura mentre tot l’equip recopilava escrits de la gent, que tenia moltes coses que contar.
En el taller de fotografia estenopeica vam ensenyar els nens a fer cameres amb caixes de cartró amb un paper fotosensible com a negatiu, remuntant-nos així als orígens de la captació d’imatges. Els textos que apareixen en aquest llibre donen a la societat saharauí l’oportunitat d’expressar-se de forma lliure, creant així un pont d’unió entre els escriptors i el lector.
Els escrits estan realitzats en la seva majoria en castella, excepte alguns que han estat traduits del hassaní intentant respectar tant el contingut com la forma. Cal subratllar que el castella no és el seu idioma matern.
El documental, titulat igual que aquest llibre, va ser rodat en els campaments de refugiats a Algeria i a Tifaritti (territoris saharauís alliberats), i acaba de complementar aquest llibre ajudant-nos a comprendre la situació aquest poble oblidat.
El poble saharauí és un poble que durant molt temps li han estat denegades massa coses. En aquest llibre vam recuperar la veu de la gent i la visió dels nens, ensenyant el seu món a través de cameres de cartró, on van immortalitzar la seva mirada. Només som els intermediaris, el pont que acosta els problemes quotidians de la població civil saharauí.
Com a ajuda social directa, hem contribuit economicament en la construcció d’un centre de joves de la brigada Sumud. Col·lectiu que pertany a UJsario (joventuts del Front Polisari), que dinamitza la societat saharauí i que és col·laborador actiu en la realització tant del llibre com del documental annex. El nostre objectiu és seguir col·laborant amb ells i amb altres projectes de suport al poble saharauí.»
(De la introducció de Toni Navarres i Aitor Sebelón)AA DD


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici