Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   BCN ROCK
Només era rock and roll?

Ferran Sendra
David Castillo


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
desembre 2008
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
274
ISBN:  
978-84-92408-47-4
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


«18 de març de 1975. Alla era davant nostre, davant díun públic afamat i fins als collons, el gran Lou Reed, interpretant els primers versos de “Sweet Jane” sota els solos de la retronadora guitarra de Steve Hunter. No podia ser! (…)
La ciutat bullia i de mica en mica es posava al capdavant de les capitals de la música moderna, cita obligatoria per a moltes de les grans estrelles del rock. Eren moments de canvi i alguns promotors esdevenien herois perque aconseguien convencer homes com Dylan o els Stones perque finalment actuessin aquí. (...) Cada espectacle era un esdeveniment, ben al contrari del que passa avui, quan a la ciutat poden actuar quatre músics de primer nivell internacional el mateix dia o coincidir en els macrofestivals tan de moda. (…) En el nostre llibre no hi són tots els concerts que va haver-hi, pero sí una selecció interessant feta en funció de les fotos disponibles i, especialment, dels nostres gustos. (…) No hi són tots, pero sí una molt bona representació. (…) Les fotos són, així mateix, un estat d’anim que us hem volgut encomanar. Algunes no s’han vist mai, altres han tingut una visió efímera en diaris com l’Avui, que va publicar-ne un grapat. Les condicions per fer-les no sempre van ser les propícies, per dir-ho suaument, i els emplaçaments sovint es convertien en autentics camps de batalla, per les prohibicions dels músics, per la situació dels espectadors o per les “carícies” de la policia. No obstant, si haguessin estat fetes en les millors condicions possibles no tindrien cap merit. I ara tornem enrere. Cap al 1977. Rejovenim…

Només cal recordar algunes de les figures que es deixarien caure aquell any: Eric Clapton, Carlos Santana, Supertramp i Dr. Feelgood, que van actuar al Nou Pavelló del Joventut de Badalona, a la plaça de toros de Les Arenes i al Palau dels Esports. Algú en dóna més? Eren actuacions amb nervi, que nosaltres percebíem intensament. La ciutat entrava en els circuits, tot i que ens semblava poc.» (De la introducció de David Castillo)
Ferran Sendra

David Castillo
David Castillo (Barcelona, 1961) és poeta, novel·lista, crític i periodista. Des de 1989 dirigeix el suplement cultural del diari Avui. Als anys vuitanta va col·laborar en diaris i revistes literaries de Barcelona i Madrid.
Ha publicat dues antologies, una biografia de Bob Dylan i sis llibres de poesia en catala, que s’han traduit al castella en el volum En tierra de nadie . També s’ha publicat a Madrid una antologia de la seva obra poetica, Bandera negra. Ha guanyat diversos premis com a crític i articulista, i el Carles Riba pel seu poemari Game over. La seva primera novel·la, El cel de l’infern, va obtenir el premi Crexells a la millor novel·la catalana de 1999. La segona, No miris enrere, va obtenir el premi Sant Jordi 2001. L’any 2000 se li va lliurar el Premi Atlantida al millor articulista en llengua catalana.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici