Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El messies
Traducció de Roger Pena

Patrick Barlow


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
12
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2009
Format:  
14 x 22
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
978-84-92408-52-8
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Quan s’hagi estrenat la nostra versió d’El Messies, al Teatre Bartrina de Reus, el Messies ja haura vingut, un any més, amb la seva carrega més comercial que no pas mística. I, tanmateix, no importa gaire. L’adveniment del Messies és un tema recurrent i universal, que no cal reduir a les dates nadalenques. I menys encara si la perspectiva per a la seva analisi és la de l’humor.
Quan vaig llegir The Messiah, de Patrick Barlow, em va sorprendre gratament la seva habilitat per riure-se’n del mort i de qui el vetlla.
I, tanmateix, no es tracta d’una revisió iconoclasta, no hi ha cap burla a la tradició cristiana. La broma, la trama comica (embolcallada amb la magia de Händel), rau en la relació dels dos personatges-narradors de la historia. Com en totes les obres de Barlow (totes prou hilarants), els dos membres de la companyia s’erigeixen en una curiosa parella comica —en la tradició dels clowns classics—, per oferir-nos una parodia del món del teatre i, alhora, dels temes que analitzen, amb un tint de teatre de l’absurd, que beu en les millors fonts de l’humor britanic, encapçalat pels Monty Python.Patrick Barlow
Patrick Barlow és un curiós i polifacetic personatge del panorama teatral angles: actor, guionista, amb intervencions al teatre, al cinema, la televisió i la radio. Ha col·laborat amb la companyia responsable de l’exit teatral britanic del Reduced Shakespeare i és guionista de l’aclamada posada en escena del 39 Steps de Hitchcock.
Pero la seva major contribució al teatre comic angles li ve donada pel National Theater of Brent, companyia que ha presentat un munt d’espectacles en tota mena d’escenaris, des del Fringe Festival fins al prestigiós National Theater. Totes les seves obres responen a un mateix patró: un responsable artístic, que interpreta ell mateix, i un membre de l’elenc, que és alhora «la totalitat de l’elenc». Amb aquesta senzilla fórmula, i fent servir una tecnica teatral a mig camí entre l’escola més classica dels clowns i el fregolisme més exacerbat, ha presentat des del 1980 fins avui obres tan diverses com Wagner’s Ring Cycle, Mighty Moments from World History, Greatest Story Ever Told, Revolution, All the World’s a Globe, The Complete Life and Works of Shakespeare, Oh, Dear Purcell!, The Mysteries of Sex, Love Upon the Throne, Massive Landmarks of the Twentieth Century, The Messiah, The Wonder of Sex, i The Arts and How They Was Done, entre altres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici