Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El cobert


Angelina Llongueras


  
Temàtiques:  
Premis:  
Accessit al I Premi 14 Abril de Teatre
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
60
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
176
ISBN:  
978-84-92408-63-4
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


El cobert posa la mirada sobre els factors interns de persistencia de dolor i desintegració que incideixen en l'actualitat sobre tres germans d'una família catalana d'esquerres i de classe treballadora en una Catalunya d'avui dia que ha obligat i continua obligant milions de ciutadans a suportar en silenci i amb desesperança el menyspreu cap a l'aportació historica feta per la seva classe, el silenciament dels seus sacrificis, la falta de reconeixement dels seus merits i l'ofegament de la millor part de si mateixos: llur creativitat, en ares d'un conformisme gris i mediocre que no permet que el país tiri endavant.
Aquesta mirada se centra en la repetició inconscient de les conductes erronies que es transmeten de generació en generació, en un cercle viciós de frustracions, per manca d'un examen honest i radical de la historia familiar i col.lectiva. Només aquells personatges que en l'obra són capaços de fer el salt cap a aquesta evaluació profunda de llurs grandeses i febleses i de la contribució a ambdues de les generacions anteriors, poden sortir d'aquest cercle viciós que els manté en un estat de paralisi codependent.
En aquest sentit, El cobert és una obra optimista, perque aposta per trobar solucions a base de confrontar el passat i donar-li el pes que li corrrespon; tot el contrari d'un oblit inconscient imposat per un lideratge polític i una societat que encara no tenen el valor de fer front a la historia i sanar les ferides individuals i col.lectives, incloent i comprenent en comptes d'excloure. És una aposta, culturalment parlant, per sortir de les repeticions que permeten que, encara ara, el "Manifest Groc" sembli haver estat escrit la setmana passada.
Aquesta obra va obtenir l'accessit al I Premi 14 d'Abril de Teatre.
Angelina Llongueras
Angelina Llongueras. Ja fa gairebé vint-i-cinc anys que el teatre, en les seves diferentes facetes d’interpretació, direcció, dramatúrgia, ensenyament, investigació i eina de reflexió i sanació personal i col·lectiva, és el motor a l’entorn del qual gira la vida de l’Angelina Llongueras, nascuda al Poblenou de Barcelona l’any 1953, doctora en Filologia Anglesa i llicenciada en Historia i en Arts Dramatiques.
El cobert és la seva quarta obra de teatre —fins ara ha tingut la sort (o la persistencia) d’haver escenificat les anteriors, ja fos a través de muntatges o de lectures dramatiques— i el tercer llibre que li publiquen. El primer va ser un assaig sobre teatre indígena a Mexic: El teatro poblano autóctono: identidad contra esperpento i el segon va ser el monoleg Phoolan som totes, que encara ara representa a tot arreu on pot amb els seus propis mitjans: Guayaquil, Barcelona, Madrid, Nova York, Miami, Las Palmas, Chicago i San Francisco.
Actualment l’Angelina Llongueras viu a San Francisco, on continua actuant, dirigint, escrivint i pensant que, segurament, també El cobert, que ara s’estrena com a llibre, trobara el moment d’estrenar-se en un teatre —si no “a casa”, a fora, i amb aquesta intenció l’esta traduint a l’angles.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici