Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   De Kese a Tarraco
la població de la tarragona romanorepublicana, amb

M. Isabel Panosa


  
Temàtiques:  
Premis:  
Premis Tarragones 2007
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2009
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
264
ISBN:  
978-84-92408-75-7
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


M. Isabel Panosa és una especialista en epigrafia iberica, i gracies a la Beca díInvestigació Lucius Licinius Sura, Premis Tarragones 2007, ha pogut realitzar aquest estudi. Aquest treball sobre la Tarraco republicana es recolza, per tant, en una metodologia seria i exhaustiva que intenta valorar de la mateixa forma aspectes molt diferentes de la informació historica, ja siguin les fonts escrites, les evidencies estratigrafiques i la cultura material, la numismatica o els documents epigrafics. Els escassos documents díepigrafia iberica i romanorepublicana disponibles per a líestudi de la transformació de la iberica Kese en la romana Tarraco adquireixen una nova dimensió gracies a la detallada revisió efectuada per M. Isabel Panosa.M. Isabel Panosa
En el camp de l’epigrafia M. Isabel Panosa és autora de nombrosos articles en publicacions periodiques com: Quaderni Bolotanesi, Limes, Lauro, Digit-Hum, Madrider Mitteilungen, Documents d’Archéologie Méridionale, Complutum, Aurea Saecula i Palaeohispanica.
També pertanyen a aquest ambit estudis publicats dins de monografies de jaciments arqueologics com el de Turó dels Dos Pins (Mataró), Mas Castellar (Pontós), el Vilar (Valls) i altres en premsa: Camp de les Lloses (Tona), el Cogul i els Antigons (Reus).
En el seu llibre La escritura ibérica en Cataluna y su contexto socioeconómico es presenta una visió completa de l’epigrafia iberica catalana amb relació a l’arqueologia i als usos socials i economics d’aquest sistema grafic.
En el camp de la gestió cultural i del patrimoni és coautora del llibre Perfils professionals de la Gestió de la Cultura i redactora d’alguns capítols de la Guia metodologica del treball de fi de carrera. Humanitats, de la Universitat Oberta de Catalunya, sobre aspectes didactics i de difusió del patrimoni cultural.
En la línia d’estudis d’historia i arqueologia local publica el llibre Historia antiga de Montmeló i també, en col·laboració amb altres autors, el llibre El camí empedrat de l’Abella, III Premi Aiguafreda 1986.
En darrer lloc esta a punt d’apareixer el seu llibre Música, teatre i dansa a l’antic Egipte. El context sagrat en el naixement del drama, que enceta una nova línia de recerca arqueologica amb relació a les arts esceniques en l’antiguitat.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici