Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La fabrica de la felicitat


Jordi Faura


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
64
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
112
ISBN:  
978-84-92408-84-9
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Virginia Woolf va escriure que “l’única manera que té una dona d’oposar-se a la guerra és negant-se a subministrar més carn de canó.”
La fabrica de la felicitat gira al voltant de les relacions de paternitat i maternitat, el valor de la reproducció (més enlla de la mera perpetuació de l’especie), la recerca del sentit com a procés natural de la vida i el debat bioetic de la clonació humana. Tot tenyit de la comedia i la comicitat que es despren de l’absurd de les nostres aspiracions i els nostres anhels.
Un pallasso d’hospital (Delfos) a mig camí entre el bufó shakespearia i el demiürg en clau de comedia; una llevadora (Artemis) amb una capacitat infinita per dur vida al món; un fotograf de guerra (Adam) amb un atac de testosterona i la seva parella (Hannah), una científica que vol el millor per a la seva filla, comparteixen aquest entrellat etic i emocional en que tothom vol una criatura pero on cadascú té diferents criteris sobre com tenir-la.
Assistim així al desmantellament definitiu de tots els discursos, on la clonació humana posa en dubte el mite de l’instint maternal i la figura del déu-pare com a creador únic. I es recrea el mite de Frankenstein perque l’experiment, en aquest cas, també es revolta: la criatura no neix. Fa 13 mesos que la mare de lloguer esta embarassada i continua sense donar a llum. Pero s’ha de mantenir tot tal com esta, perque hi ha alguna cosa especial en les cel·lules d’aquesta criatura…Jordi Faura
Jordi Faura. Autor, dramaturg i director. Ha estudiat Direcció Escenica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Université Sorbonne Nouvelle Paris III, entre altres; Interpretació a l’IT i al Col·legi del Teatre, i Filosofia a la UB. Ha escrit una quinzena d’obres i ha fet dramatúrgies d’A. Camus, J. Anouilh, H.G. Wells i Quim Monzó. Ha dirigit una desena d’espectacles, entre ells l’opera Alba Eterna i els textos propis La fabrica de la felicitat, Hikikomori i Ser un altre. També ha dirigit textos d’altres autors, com ara La Sorra i l’Academia de Joan Brossa o El nou ordre mundial de Harold Pinter. Ha estat ajudant de direcció de Calixto Bieito i Sergi Belbel. Entre d’altres, ha rebut el III Premi de Teatre Ciutat d’Alzira, el XXII Premi de Ciutat de Valencia, el V Premi Ramon Vinyes, el VI Premi Bartrina, el Premi al Millor Espectacle i Millor Director de la X Mostra de Teatre de Barcelona, ha estat nominat als Premis Butaca al Millor Text i ha quedat finalista al XXXII Premi Born.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici