Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Vagas notícias de Klamm


José Sanchis Sinisterra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
14
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
88
ISBN:  
978-84-92408-88-7
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


A la Secció de Recursos Humans d’una gran empresa, Oligopolium SMQA (Societat Més Que Anonima), assistim a una paradoxal entrevista de feina en la qual res sembla ser el que se suposa que és. La jove sol·licitant ostenta un currículum no molt fiable, a part que les seves respostes no sempre són les adequades. El directiu que l’entrevista, per la seva banda, tampoc no es mostra molt congruent amb el seu paper. Per no parlar d’un tercer personatge, suposat secretari, les intervencions del qual van essent cada vegada més desconcertants i invasives. I que es pot dir dir del misteriós senyor Klamm que, tot i que esta absent de l’entrevista, sembla que tingui a les seves mans el destí laboral dels tres personatges?
Sota l’aparença d’una situació absurda, la comicitat de la qual es va exacerbant a mesura que es desenvolupa i es complica la prova, es fa palesa la inhumanitat d’un sistema que encara simula oferir llocs de treball… per a poder acomiadar als treballadors, ja que “els acomiadaments, no ho oblidi, és el que més alegra als accionistes”.José Sanchis Sinisterra
José Sanchis Sinisterra (Valencia, 1940). Dramaturg, investigador teatral, traductor, director d’escena, professor de teoria i historia de la representació teatral, d’escriptura dramatica, de dramatúrgia textual, de dramatúrgia actoral i de dramatúrgia de textos narratius. Va fundar i va dirigir El Teatro Fronterizo (1977-1997) i, de 1988 fins a 1997, va dirigir l’emblematica Sala Beckett de Barcelona, seu d’El Teatro Fronterizo. Home de teatre de cap a peus, ostenta alguns dels premis més prestigiosos de l’ambit teatral, entre els quals destaca el Premi Nacional del Teatre (1990) i el Nacional de Literatura Dramatica (2003). És autor de més d’una quarentena de textos teatrals, entre originals i dramatúrgies. Des de Tú, no importa quién (1962) fins a Golfos de postín, dramatúrgia d’El trueno dorado de Valle-Inclán (2007), les seves obres han marcat un abans i un després de l’escriptura dramatica, com Naque o De piojos y actores (1980), !Ay, Carmela! (1986), Valeria y los pájaros (1992), El cerco de Leningrado (1993), El lector por horas (1996), Flechas del ángel del olvido (2004) o el seu últim original, inedit i no estrenat: Enemigo interior (2006). Al llarg de la seva intensa carrera, Sinisterra ha treballat els límits de la teatralitat, com el metateatre o la implicació de l’espectador en la creació. Des d’un teatre que defuig excessos comercials, els seus textos, que abracen temes historics, temes polítics, la literatura escrita i fins la física quantica, entre molts altres temes, s’han representat i se segueixen representant en teatres de Catalunya, Espanya, Europa i America Llatina.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici