Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Malic, la aventura de los títeres


Toni Rumbau


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juliol 2009
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
268
ISBN:  
978-84-92408-89-4
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


«Ve’t aquí un llibre útil, divertit i interessant. També un document necessari i sorprenent. Ve’t aquí l’experiencia d’una vida, envejable i fascinant, dedicada al món dels titelles i al teatre en general.» Així comença el proleg de Toni Casares en la presentació d’aquesta mena de llibre de memories i d’autobiografia titellaire que acaba de sortir de les mans de Toni Rumbau. Un llibre que no deixara indiferent a ningú, ja que per les seves pagines transcorren trenta anys d’historia del nostre país i del nostre teatre.
Aquí s’explica com va néixer l’emblematic Teatre Malic, primera sala alternativa del país, com va arrencar el motor de la seva extraordinaria activitat, i com, al cap de divuit anys, cansat dels bancs i de les rutines del déja vu reivindicatiu, decideix tancar, en un curiós acte d’alliberament personal dels seus promotors.
Aquestes pagines, pero, són més que un llibre sobre titelles i teatre. Es parla del pas del temps, de la Revolució dels Clavells portuguesa, de la Transició espanyola, de la fi de la Unió Sovietica, es viatja a Egipte, a l’Índia, al Pakistan, a Jerusalem durant la primera guerra del Golf, a la Xina i a Macau…
Toni Rumbau, com a titellaire que és, sap que les persones també són mogudes per uns fils invisibles que estiren sense solta ni volta, i sense demanar permís. Fils que l’autor intenta situar, mostrant fins a quin punt som el fruit dels nostres deliris i dels alens mitologics que ens posseeixen. Aprendre a bellugar els fils que ens mouen i ens han mogut, ve’t aquí el maxim objectiu —i el pretensiós impossible— d’un titellaire atrapat per l’aventura.
Toni Rumbau
Toni Rumbau. (Barcelona, 1949). Es licenciado en Literatura Espanola y autor de numerosos textos teatrales. En 1976 funda la companía de teatro de marionetas «La Fanfarra». Con ella crea al personaje de malic, héroe de muchas de sus primeras obras, y que en 1984 dió nombre al Teatro Malic de Barcelona. Como titiritero ha recorrido medio mundo, desde la China, India, Pakistan, Rusia, América Latina, toda Europa, y por varios países de Oriente Medio. Ha sido director artístico del Teatro Malic, y actualmente lo es del Festival de Opera de Bolsillo y Nuevas Creaciones. Ha estrenado en solitario las obras «A dos Manos» y «El doble y la Sombra». En 2001 escribe el libreto de la ópera «Euridice y los Titeres de Caronte» con música de Joan Albert Amargós. En 2002 publica la novela «La Catedral de las Ruinas», y en 2005 «Fumar en pipa o la retorta de los suenos».

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici