Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Cambrils festiu


Montse Riera
José Carlos León
Antoni Serés
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
setembre 2009
Format:  
24 x 28,5
Tintes:  
2 tintes
Pàgines:  
200
ISBN:  
978-84-92408-91-7
Preu:  
30 €
Stock:  
Disponible


Cambrils festiu és un recorregut pel calendari festiu de Cambrils a través d’una selecció de fotografies i un text divulgatiu, atenent al solstici d’hivern, l’equinocci de primavera, el solstici d’estiu i l’equinocci de tardor.
Aquest llibre, tal com ens indica Antoni Serés en el seu text introductori, “ret homenatge a totes aquelles dones i tots aquells homes que han contribuit amb el seu esforç i dedicació a fer possible que el Cambrils que heretem en aquests primers compassos del segle XXI puguem mostrar-lo al món com una ciutat amable, oberta, dinamica i especialment rica en costums i tradicions festives. (...) Són les vivencies patrimonials d’un poble actiu que, gracies a la seva estrategica ubicació marítima, es fa gran de forma conscient, cosmopolita pero en equilibri i respecte per l’espai urba, l’entorn natural i la identitat humana.”
Dins el solstici d’hivern es fa referencia a les Festes de Nadal, Reis, Sant Antoni, les Jornades de la Galera, el Carnaval, el Festival de Curtmetratges, la Festa de l’esport i les Jornades de la dona.
Dins l’equinocci de primavera es parla de la Setmana Santa, Sant Jordi, les Jornades Interculturals i Solidaries, la Fira Multisectorial de Cambrils, l’Homenatge a la vellesa, la Fira del Cavall i la Fira Marítima de la Costa Daurada.
Dins el solstici d’estiu es fa referecia a la revetlla de Sant Joan, la Festa Major de Sant Pere, l’Estiu Festiu, la Mare de Déu del Carme, el Festival Internacional de Música, la Nit d’Artistes, el Cambrirock i la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.
I per últim, dins l’equinocci de tardor es parla del Forum del Mar, dels Cicles de Memoria Historica, de la Immaculada, de la Festa Major d’hivern i del Setge de Cambrils.Montse Riera
José Carlos León

Antoni Serés
Antoni Serés i Aguilar (Tarrega, 1964) Treballa a l’area de Recerca i Documentació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. És membre de l’Associació Cultural Joan Amades, forma part del consell de redacció de la revista per a nois i noies Cavall Fort i ha col·laborat al programa Fes ta Festa de Radio 4 (2005-2009), ha estat responsable de l’arxiu de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya així com coordinador i membre del consell de redacció de la revista d’imatgeria festiva Gegants (1994-2006).
Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici