Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Sala Beckett. 20 anys
Edició a cura de Toni Casares

Eduard Molner Closas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2009
Format:  
21 x 23,5
Tintes:  
Color
Pàgines:  
250
ISBN:  
978-84-92408-99-3
Preu:  
30 €
Stock:  
Disponible


El llibre Sala Beckett. 20 anys és un recorregut per la historia d’aquest petit teatre de Barcelona; les seves produccions, les seves activitats, la programació de les diferents temporades, els professionals que hi han participat i, sobretot, el paper que ha jugat com a espai motor de la dramatúrgia contemporania a casa nostra.
És un llibre que ha de servir de presentació, memoria i testimoni de tota l’activitat que s’ha dut a terme en aquests vint anys, pero que també ha de servir com a carta de presentació d’una filosofia, una manera d’entendre el teatre, que té vocació de futur i, sobretot, una marcada vocació d’incidencia en el panorama cultural del nostre país.
El Llibre Sala Beckett. 20 anys és alhora un objecte d’interes documental en ell mateix (amb material grafic i fotografic abundant) i de caracter reflexiu sobre la historia més recent del teatre contemporani a Catalunya, gracies als comentaris del periodista Eduard Molner que obren cada capítol.
El llibre s’estructura per temporades, tal i com es programen els teatres habitualment, i incorpora el llistat exhaustiu de tots i cadascun dels espectacles programats a la Sala Beckett des de la seva fundació. Material grafic i fotografic acompanya la informació sobre alguns espectacles (reproduccions de programes de ma, cartells, fotografies d’espectacles, etc).
Cada temporada té, doncs, el llistat de la programació amb alguns destacats i amb un comentari incial d’Eduard Molner, per situar el lector i perque serveixi de guia de lectura des d’un punt de vista historic i periodístic.
També s’hi reflecteix l’esperit de fusió permanent entre els ambits de l’experimentació, la formació de nous creadors i l’exhibició d’espectacles, específic de la Sala Beckett, amb al·lusions constants a les activitats divulgatives i formatives programades els primers anys de forma paral·lela i darrerament en l’ambit de l’Obrador de la Sala Beckett.
El llibre inclou també alguns documents textuals importants com els manifestos fundacionals d’El Teatro Fronterizo.
Eduard Molner Closas
Eduard Molner i Closas és professor universitari, creador escènic i escriptor. Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, ha estat el cap d’estudis del Grau en Arts Escèniques de la Universitat de Girona (Escola Universitària ERAM), càrrec des del qual va organitzar i desplegar aquests estudis. Ha estat comissari amb Xavier Albertí de l’exposició «Paral·lel 1894-1939», que es va poder veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2012-2013), i que va merèixer el Premi de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya 2013 i un Aplaudiment FAD Sebastià Gasch 2013. És autor del llibre Sala Beckett 20 anys (2009, Sala Beckett) i és coautor també del llibre Carrer i escena. El Paral·lel 1892-1939 (2012, Viena edicions i Ajuntament de Barcelona). L’any 2019 va rebre el I Premi Teresa Cunillé a la recerca teatral, per l’estudi Baixant de la Font del Gat o la Marieta de l’ull viu, un exemple d’èxit del Paral·lel de la dècada dels vint, integrat en el volum que teniu a les mans. Ha co-dirigit l’equip de Barcelona – Girona (ERAM – UdG) del projecte de recerca internacional Pleasurescapes Port Cities. Transnational Forces of Integration, dotat amb fons europeus, al voltant de la cultura popular en ciutats portuàries europees. Ha col·laborat habitualment en el suplement Cultura-s de La Vanguardia i en diverses publicacions. També ha centrat la seva atenció en el desplegament de la consciència en el camp de les arts escèniques.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici