Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Dona i treball
Una visió multidisciplinaria

Anna López (ed.)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català, Castellà
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2009
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
192
ISBN:  
978-84-92839-16-2
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


El llibre “Dona i treball. Una visió multidisciplinaria” és el fruit d’un procés interdisciplinari en que tenen a veure aspectes relacionats amb la investigació, la transmissió del coneixement i la formació dels estudiants. En aquest context té una especial rellevancia el curs “Dona i treball”, que forma part de la programació de la Universitat d’Estiu de la URV de Tarragona. Les ponencies, les taules rodones i els tallers impartits en aquest curs es presenten ara en forma de llibre. El llibre s’estructurat en tres grans apartats:
I. La perspectiva institucional de les dones amb el treball. En aquesta primera part es presenten els eixos fonamentals que governen les relacions entre la dona i el treball, així com els grans reptes que té la dona per anar avançant en el seu desenvolupament laboral superant els obstacles i dificultats, conseqüencia de les desigualtats que pateix.
II. Fonamentació teorica dels avenços socials i laborals per a la dona del segle
XXI. Es tracten aquí les relacions entre les dones i el món del treball. En particular, es mostren les polítiques que esta portant a terme el Departament de Treball des de la perspectiva de genere. Es posen de manifest les dificultats que tenen que superar les dones per no abandonar el seu treball i conquerir una autentica igualtat d’oportunitats. També s’inclouen dades sobre la situació de la dona i el mercat de treball, donant rellevant significat a la perdua del talent femení. També es tracten les dificultats de la dona marroquina per integrar-se al mercat laboral a Catalunya.
III. Experiencies concretes adreçades a afavorir la inclusió de la dona en el mercat laboral. En aquesta tercera part s’analitzen amb profunditat diversos conceptes i situacions que acompanyen la implantació dels Plans d’Igualtat a les empreses. Es presenta així la incidencia que ha tingut la Llei d’Igualtat en l’empresa i en l’ambit local i la situació de la dona en el mercat de treball a Catalunya. També s’aborda el procés d’accés al món laboral de les dones immigrants posant de manifest i analitzant llums i ombres. Els prejudicis culturals i les dades estadístiques del mercat de treball a Catalunya de les dones immigrants completen aquesta part dedicada també a oferir possibles solucions a la problematica de la dona en el mercat de treball.Anna López (ed.)


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici