Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Em sento estafada
Una lectura de Simone de Beauvoir

Araceli Bruch


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
8
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2010
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
264
ISBN:  
978-84-92839-23-0
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


«El llibre que teniu a les mans és llegeix d’una tirada gracies a l’agilitat narrativa i a l’habil xarxa de l’estructura —farcida de textos originals— que permet seguir fil per randa la trajectoria vital i creativa d’una de les dones més remarcables i avançades del segle XX. Una dona que va lluitar tota la vida contra els convencionalismes i que va instaurar un nou modus operandi en les relacions amoroses i de parella. Una dona que va fer de la seva vida la seva obra. Més que no pas un assaig en sentit academic, aquest llibre pertany al grup de llibres que agafen de bracet el personatge —previ un encaterinament— i passegen amb la persona i la seva obra. D’aquests projectes sorgits a l’ombra de l’estimació en neixen fruits lloables, perque l’apassionament hi queda implícit. Apassionament que l’Araceli ens transmet pagina a pagina i que obté el resultat previst: la lectura se t’emporta. Aquest recorregut amb Simone de Beauvoir —els seus extasis i les seves convulsions— no només resulta informatiu, que ho és, sinó que també resulta creatiu, perque fa el crescendo dramatic de la progressiva noció d’estafa i triomf que circulen en paral·lel des del principi fins al final. Em sento estafada – Una lectura de Simone de Beauvoir no només és recomanable per la persona-lectora amb interes pel personatge Beauvoir sinó que pot interessar les estudioses, doncs el llibre ofereix una detallada panoramica de les vicissituds personals de la Beauvoir i, al mateix temps, un repas sencer de la seva obra.»
(Del proleg de Josefa Contijoch)
Araceli Bruch
Araceli Bruch Pla (Manlleu-1953). Llicenciada en Historia de l’Art (UB), estudia Art Dramatic i Filologia Catalana. Actriu, directora i dramaturga, ha desenvolupat iniciatives artístiques per impulsar textos i estetiques de genere, com la creació de la Companyia Bruixes de Dol (1979) i els Cicles de Cartografies del desig (1997-1998-2001) —el darrer seleccionat per la UE, con a Programa Europeu «Cultura 2000». Professora de dicció i locució, imparteix cursos i seminaris des de 1983.
És autora de Re-clams (Entreacte-1997) i de les dramatúrgies La Nit de Carnaval de Katarina Blum (Assaig de Teatre 2000) i La sala de les Nines (Assaig de teatre 2001). Ha impulsat els llibres Cartografies del Desig (1998) dels quals és coatora i escriu articles per revistes con Entreacte, Rels i Dones, entre d’altres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici