Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Totems aliats


Elastics Ultd.
Pau Padrés Medina
Blai Mesa Rosés


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
37
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2010
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Color
Pàgines:  
52
ISBN:  
978-84-92839-26-1
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Totems Aliats sorgeix com un recull de poemes visuals elaborats en el marc de l’espectacle Pa de Quilo, produit i realitzat el 2007 per Elastics Ultd. El llibre vol ser un homenatge a la quotidianitat; i més en concret, un homenatge als objectes que la componen. Se n’han escollit una trentena, i cada un se’ns presenta amb una fotografia que mostra l’objecte amb tota la seva entitat i un petit text que li confereix una dimensió mística, transcendint així la funció que té assignada l’objecte en la vida domestica.
El riu de llum renta la cara de totes les animes i l’eco es renova.
Canvia la vibració i s’escolta la respiració dels segons.
El silenci de les coses varia unes quantes notes i espolsa els timpans :
))) s’afinen les freqüencies (((
El moment s’expandeix multiplicant les possibilitats.
El “jo” navega i veu flotar els objectes en tota la seva entitat.
La funció crea l’eina i el truc de magia crea la funció: vessen els significats i qualsevol gest que esquitxi símbols es torna invocació d’intencions transformistes en el paisatge quotidia.
La baieta disposada
La paperera receptiva
L’explosiva densitat de la bossa de les bosses
L’escuradents
Els mitjons
El ball de l’escombra i la seva lluent silueta
L’interruptor
La categoria d’un bon dentífric
L’omnipresencia de la patata
El sant mirall
La paciencia de les cortines
El sofa (animal de companyia)Elastics Ultd.
Elastics Unlimited és un col·lectiu que es mou en els terrenys de les arts visuals, la música i la poesia, format per Blai Mesa i Pau Padrés a les darreries del 2005.
El seu treball explora, mitjançant la mescla de música i vídeo en directe, una narrativa del present fresca, poetica i amb tocs d’ironia. Les propostes d’Elastics Ultd. es configuren a partir d’elements extrets del quotidia i passatges onírics adornats amb dosis d’un humor un pel surrealista. A banda del directe audiovisual, aquest col·lectiu també ha desenvolupat projectes d’activisme cultural (El Rotet de Santa Tecla, 2005-2009) i d’altres petites aventures en els camps del pensament i la literatura (Totems Aliats, Arola Editors, 2010). El procés creatiu que defineix Elastics Ultd. es regeix per la logica del pensament intuitiu, la persistent voluntat de perpetuar el joc i fer del gaudi metode de treball i un sentit del temps estrictament desaccelerat.
La insostenible lleugeresa del ser fou la pulsió que va motivar el seu primer espectacle, titulat R (Bar Groove i Festival Art-e, 2006). La fascinació per la meravella quotidiana va donar lloc a Pa de Quilo (Festival Rec i Off Loop, 2007). A partir de converses a l’autobús va venir trajecte’s (Premi beca Festival Maçart, 2007). La reconstrucció postissa del mite els va portar a executar El misteri de Mollerussa (Revers Showcase - 2008) i Un bou, dos bous, tres bous (Bouesia, 2008). La recerca del moment contemplatiu ha estat present a La maquina dels haikus (E-plec-MAMT, 2009) i finalment en l’actualitat Ultraterrestres explora les incognites existents en la relació entre “vida intel·ligent i cosmos”. Si haguéssim de resumir-ho en una frase bé podríem citar el conegut refrany: “Tots els camins porten a broma.”Pau Padrés Medina
Blai Mesa Rosés


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici