Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Els primers estímuls sensorials d’Antoni Gaudí


David Cabús
Tona Romeu
M. Angels Ollé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
maig 2010
Format:  
21 x 21
Tintes:  
2 tintes
Pàgines:  
48
ISBN:  
978-84-92839-33-9
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


Les primeres sensacions visuals i tactils d’Antoni Gaudí han permes fer un itinerari sensorial per l’entorn on va transcórrer la seva infantesa. Les seves arrels mediterranies ens fan descobrir un bocí del Camp de Tarragona i, a la vegada, aproximar-nos a les raons profundes del seu gran repte personal: recrear la natura en els seus projectes.
La majoria d’autors que han investigat sobre la vida del famós arquitecte fan referencia a la seva infancia malaltissa, i a les llargues estades al mas de la Calderera. Insinuen com el contacte amb la natura i la dificultat de moviments —tenia reumatisme— el van predisposar a ser un nen solitari i observador.
El mas de la Calderera esta situat a la partida de la Clota, tocant a la riera de Maspujols, al terme de Riudoms i a 6 km de Reus. Assentat en l’amplia vall que fa la riera, esta encarat al mar, que des d’alla és una línia fina, i d’esquena a la serra de la Mussara. Aquest és el paisatge de l’itinerari sensorial que proposen els autors; un recorregut, pero, que solament es fa visible si el resseguim amb mirada d’infant. Aquesta acció ens permetra anar molt més enlla i fer un salt cap a les obres d’en Gaudí per descobrir-hi el rastre que han deixat aquests objectes senzills de la seva infancia i que avui podem observar en el seu entorn.
Aquest itinerari sensorial esta pensat per fer servir dos sentits: la vista i el tacte. Gracies a ells podrem fer un joc d’aparellament de formes, textures i colors que la natura ens ofereix espontaniament, amb les formes, textures i colors que va recrear Antoni Gaudí en les seves obres.David Cabús
Tona Romeu

M. Angels Ollé
M. Angels Ollé va néixer a Sant Sadurní d’Anoia (a la comarca de l’Alt Penedes) el 1937. És llicenciada en Filosofia i Lletres en l’especialitat de Pedagogia. Té quatre fills i ja és avia de tres néts.
La seva vida professional la va dur a treballar a l’Escola Talitha de Sarria, on hi havia un equip de mestres (entre els quals hi havia Marta Mata) que han estat puntals en els moviments de renovació pedagogica que naixien en aquells moments a Catalunya. Així, ja que no hi havia llibres per fer escola en catala ni material didactic, va començar a escriure llibres d’iniciació a la lectura i llibres de coneixement que van ser editats per La Galera. Per tant, la motivació de M. Angels Ollé per començar a escriure va ser a partir de les necessitats reals de l’escola.
Va anar a viure a Reus l’any 1965 i, junt amb altres mestres, funda l’Escola Mowgli amb el proposit de fer una escola activa, oberta a tothom. Compagina la docencia amb la creació literaria i fa cursos sobre l’analisi del conte i sobre el món del llibres en els seus diversos aspectes. Actualment és professora titular de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Les seves creacions van dirigides al públic infantil i juvenil. També ha fet molts treballs per a llibres de text destinats a Educació Infantil. Ha rebut el Premi Crítica Serra d’ Or de contes, l’any 1994, per “Un conte sense cap ni peus”. Fa col·laboracions habituals en mitjans de comunicació i en revistes especialitzades com In-fan-ci-a, Faristol, Perspectiva Escolar, Comunicació Educativa i Cavall Fort.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici