Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El comerç i l’explotació del vi a Tarragona


Joan Alió Ferrer


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
20
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
maig 2010
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
160
ISBN:  
978-84-92839-38-4
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre ens mostra el paper capital que exercí el port de Tarragona en l’economia de la ciutat i la província a finals del segle XIX i principis del XX. L’autor, Joan Alió, és una persona lligada profundament al món vitícola i a la cultura del vi. Tanmateix, aquest treball no tracta només de la comercialització del vi en el passat segle. El text s’enriqueix amb una introducció sobre el vi a les nostres comarques tarragonines, alhora que també inclou un darrer capítol sobre la visió literaria del vi centrat en escrits que fan referencia a la importancia vitivinícola de Tarragona a través dels segles. La introducció exposa els trets més rellevants del cultiu i de l’elaboració del vi a la província de Tarragona. Tarragona fou la ciutat més important de l’Estat on sortien vaixells plens de vi amb destinació a les Ameriques. El 1925, del seu port es van exportar un 17,16% de volum total de vi espanyol, que significa un 75,72% del total d’exportacions efectuades a Tarragona. L’estudi historic acurat dels comerciants i exportadors de vins de Tarragona representa un treball exhaustiu de camp de gran valua, ja que no existeix cap document similar on es recullin aquestes cites.Joan Alió Ferrer
Joan Alió Ferrer va fer els seus estudis primaris al Col·legi La Salle i el Batxillerat a l’Institut Martí d’Ardenya a Tarragona. Posteriorment va obtenir el títol de Professor Mercantil a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils i a la facultat el de Ciencies Empresarials.
Comercialment ha dedicat gran part de la seva vida a la importació i comerç de fustes de totes classes, com a continuador del negoci “Fustes Alió” començat l’any 1930 pel seu pare. És precisament per aquesta activitat que des de molt jove ha tingut gran relació amb el port. Ha rebut vaixells amb fustes de diverses classes, procedents de Suecia, Finlandia i d’arreu del món. També ha tingut ocasió de coneixer consignataris, armadors, agents i visites de Duana, etc.
Bibliofil apassionat, gran lector, també s’ha dedicat a escriure, publicant l’any 1991 el llibre “Santa Coloma de Queralt” i l’any 2001 “El món de la fusta a Tarragona”.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici