Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Coses que deiem avui


Neil LaBute


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
74
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2010
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
104
ISBN:  
978-84-92839-53-7
Preu:  
12 €
Stock:  
No disponible


Coses que deiem avui és el títol d’una cançó dels Beatles («Things We Said Today») i també de l’espectacle que recull tres peces breus de l’autor nord-america Neil LaBute: Aventura, Les fúries i Tobogan. El projecte neix de la complicitat sorgida entre l’autor nord-america Neil LaBute i l’actriu i traductora Cristina Genebat durant el curs que va impartir el dramaturg a l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett, l’any 2009.
A Aventura (escrita durant l’edició de 2009 de l’Obrador d’estiu), dos personatges que havien mantingut una relació de parella ja fa algun temps es retroben després d’anys de no veure’s. A Les fúries, la Paula cita en Jimmy per explicar-li la seva decisió de deixar-ho córrer, pero les coses es compliquen quan en Jimmy s’hi presenta amb la seva germana, una germana força especial. Finalment, a Tobogan, una parella sopa en un restaurant ‘chic’ i encantador. Tot sembla anar bé fins que ens assabentem que ella ha descobert que el seu marit li és infidel.
Tres peces breus. Tres situacions íntimes, tenses, delicades o decididament violentes sotmeses a una incomoda exposició pública.Neil LaBute
(Detroit, Estats Units, 1963). Director, guionista i dramaturg nord-america. Molt influenciat, en els seus inicis, per la dramatúrgia de David Mamet, LaBute va estudiar teatre a la Brigham Young University (BYU) i es va llicenciar per la Kansas University, la New York University i la Royal Academy of London. El 1993 estrena el seu primer exit, In the Company of Men, premiada per l’Association for Mormon Letters. El 1998 es va estrenar la seva segona pel·lícula, Your Friends & Neighbors. Un any més tard va estrenar a l’Off-Broadway Bash: Latter-Day Plays, tres peces curtes que retraten descarnadament l’església dels Adventistes del Sete Dia. La seva rotunditat va suposar el trencament definitiu de LaBute amb aquesta confessió. L’any 2000 va dirigir Nurse Betty i va guanyar la Palma d’Or del Festival de Cannes a la Millor Direcció. El 2002 va estrenar Possession, basada en el best-seller d’A. S. Byatt, i The Mercy Seat, escrita com a resposta als atemptats de l’11-S a Nova York. El 2004 va escriure Fat Pig, i el 2005, Some Girl(s) i Wrecks. Les seves darreres pel·lícules han estat Lakeview Terrace (2008) i Death at a Funeral (2010). Pel que fa al teatre, darrerament ha escrit In a Dark Dark House (2007), Reasons to Be Pretty (2008), Helter Skelter / Land of the Dead (2008), Some White Chick (2009) i The Furies (2009).
LaBute posa en evidencia el costat més fosc de la naturalesa humana i de la societat nord-americana. Les seves pel·lícules han mantingut en bona part l’esquelet dramatúrgic del seu teatre, ple de personatges malvats, esgarrifosos, ignorants, il·lusoris, desil·lusionats i cínics.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici