Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La Resclosa
Traducció de Ferran Lahoz

Michel Azama


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
76
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2010
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
72
ISBN:  
978-84-92839-63-6
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Ha passat 16 anys a la presó. Ha patit el tancament, la soledat, el deteriorament del seu cos, la perdua de la seva feminitat, la impotencia, la humiliació... Dema sera el dia del seu alliberament. Que l’hi espera, fora?
Avui rep un telegrama anunciant-li la mort de la seva mare. L’última persona que l’estimava, l’única que podia donar-li suport i tornar-li la confiança perduda, acaba de desapareixer. Es troba a la cel·la de les alliberades, una resclosa, aquell espai entremig, entre l’ahir i el dema, entre l’interior i l’exterior, entre l’empresonament i la llibertat. Impossible dormir. Té tanta por. Per lluitar contra l’ansietat allibera les paraules. Es desencadenen els records: el tribunal, el viatge a la presó, l’aillament, la jerarquia, les companyes, les visites dels seus fills... Sorgeixen les emocions: la culpabilitat, la impotencia, l’odi, la tendresa, els desitjos, els desencants, la resignació, els remordiments, les frustracions, les pors. Aviat tots aquells anys quedaran enrere, tancats, “en el diposit”. Aviat sera rellançada a un lloc que ja no li pertany, que ha continuat vivint sense ella, que no l’ha esperada i que, ben segur, no la necessita.Michel Azama
Michel Azama (Vilallonga de la Salanca, Catalunya, 1947) estudia literatura moderna i es forma com a actor a l’Escola Internacional de Jacques Lecoq. Ha estat autor associat al Centre Dramatic Nacional de Dijon i fundador i redactor en cap de Cahiers de Prospéro.
Michel Azama ha desenvolupat una obra oberta i sense tabús sobre el món en que, de forma sovint dialogada, s’obre camí al marge de la família i de l’individu, tot revisitant els mites i les creences comunes. Les seves obres estan traduides a més de quinze idiomes i han estat representades a tot el món. Ha rebut el Premi Beaumarchais per Zoo de nuit, i el Gran Premi de la ciutat de Bourges el 1999 pel conjunt de la seva obra. És autor de la primera antologia sobre teatre contemporani frances, De Godot a Zucco: Anthologie des auteurs dramatiques de langue française 1950-2000.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici