Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Que dema me’n recordi
Selecció de textos de diversos autors reusencs

AA DD


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
15
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2010
Format:  
14 x 22
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
104
ISBN:  
978-84-92839-74-2
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Aquest és un espectacle multidisciplinari concebut per l’actriu i directora Rosa Mateu, que fou qui em proposa de fer una selecció de textos d’autors reusencs —sobretot poemes, pero també fragments de narrativa, memories i peces teatrals— a partir del criteri que havien de transmetre sensualitat, sensacions i sentiments. Triar esdevé sovint una tasca delicada, i més encara si el material per escollir és atractiu i valuós; tanmateix, parafrasejant la introducció de Carles Riba al recull que féu ell mateix de poemes de Joan Maragall, sóc conscient “que és destí de tota antologia —llegiu selecció— fer escandol. Més pel que no hi ha estat inclos que no pas pel que hi figura”.
El títol és manllevat d’uns versos del poeta Gabriel Ferrater. Sintetitza la voluntat que l’espectacle no deixi indiferent aquells que se sentin atrets a presenciar-lo.
Fina Masdéu

Que dema me’n recordi és un espectacle multidisciplinari que, a partir de textos de diversos generes d’autors reusencs, se m’acut amb la intenció de revisar o donar a coneixer, segons els casos, una obra literaria local que, malgrat la qualitat, sovint passa desapercebuda.
Hem fet una selecció de textos intentant crear un collage ben complet i poliedric. Així hem procurat, amb els petits fragments que componen aquest tapís, que s’hi vegin representats autors i autores de diferents epoques, generes i estils.
Aquesta mostra es pretén fer arribar al públic des de tots els nostres sentits cap a tots els seus sentits. Per aixo acompanyem els textos amb imatges, personatges, dansa i música: perque escolteu paraules, vegeu imatges, sentiu olors, rebeu músiques i us deixeu seduir amb el moviment.
És sobretot una peça per gaudir de la plastica de la paraula, de la paraula local, feta espectacle.
L’acció es desenvolupa en un terrat amb fumeres i antenes de TV. També amb roba estesa. Som en un terrat 24 hores passant pel migdia, el capvespre, la nit i el matí. Diferents parts del dia, diferents estadis de l’anima. Diferents personatges i les mateixes persones pensant, parlant, donant ritme, jugant i movent les paraules.
El terrat és el capdamunt, el cap, les idees, la imaginació i el somni.
El terrat és un lloc d’observació i de trobada; d’aillament i de fresca.
El terrat és mediterrani, joc i festa; llum, amagatall, foscor i fugida. Realitat i ficció.
El terrat és llibertat i contemplació.
Us convidem a “espiar” el que passa al nostre “terrat”.
Rosa MateuAA DD


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici