Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Fora de l'umbracle
Edició a cura de Gloria Bordons

Joan Brossa


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
29
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2013
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
240
ISBN:  
978-84-94072-64-2
Preu:  
24 €
Stock:  
No disponible


Fora de l'umbracle és un recull unitari de poemes que Joan Brossa deixa enllestit en vida pero que romangué inedit -segurament per les dificultats d'edició que troba davant la gran quantitat de poemes visuals que conté.
Aquest poemari combina la poesia literaria tradicional amb la poesia visual, i planteja reflexions sobre la naturalesa del signe lingüístic i la seva relació amb la realitat material, sobre el lloc de l'home en la historia i sobre la societat del seu temps -especialment sobre els fets del maig de 1968, ja que el llibre fou escrit durant aquest any.
La publicació d'un inedit de Joan Brossa és, sens dubte, tot un esdeveniment literari, i contribueix a la necessaria i urgent edició de les obres que el poeta deixa inedites per tal de propiciar un bon coneixement tant de la practica literaria de Brossa com de les seves idees sobre la poesia i la societat. En aquest sentit, "Fora de l'umbracle" és una obra ideal per assolir aquests objectius. D'una banda, perque fa pública una part desconeguda del corpus brossia; una part, a més, molt peculiar i significativa, ja que és el llibre de Brossa que inclou més poesia visual d'entre els que la combinen amb la poesia literaria. D'altra banda, és un llibre que conté reflexions cabdals del poeta sobre el fet poetic, sobre la relació entre el signe lingüístic i el visual, i sobre la societat en crisi del maig de 1968.
L'estudi introductori de l'especialista en l'obra de Brossa, Gloria Bordons, il.lumina, a partir d'aquesta obra inedita, nous espais del conjunt de l'obra brossiana i apunta noves perspectives des de les quals encarar-s'hi.
L'edició d'aquest volum significa la reactivació de la col.leccó de classics catalans Biblioteca Catalana, amb la voluntat d'editar altres volums de l'obra poetica de Joan Brossa.
Joan Brossa
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és un autor prolífic en tots els generes que practica. Comença la seva trajectoria durant els anys quaranta, de la ma de J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats. Fou cofundador de les revistes Algol (1946-47) i Dau al Set (1948). Malgrat una intensa activitat desplegada des dels seus inicis, no fou fins a l’any 1970 quan comença a ser conegut des del punt de vista literari gracies a la publicació de Poesia Rasa i els volums poetics que el seguiren, i de tota la Poesia escenica (entre 1973 i 1983). En el terreny plastic, la seva obra no comença a difondre’s fins al 1986, data de la primera exposició antologica a la Fundació Miró, Joan Brossa o les paraules són les coses. A partir d’aquest moment Brossa s’imposa com una de les figures cabdals de la literatura i l’art catalans contemporanis.
Tot i que considera el seu teatre com a «poesia», el nombre de peces teatrals escrites és superior al de poemaris: més de tres-centes vint peces, de llargada molt desigual. Se n’hi troben de presidides pel dialeg, d’altres per l’acció, o d’altres pel tema, en que sempre es pot descobrir d’alguna manera el particular «enraonar a partir del silenci» de Brossa.
La present edició vol posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. La intenció és la de fer reviure la poesia escenica de Brossa des de la mateixa concepció que ell en tenia: «jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poetiques».

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici